Verbind je met ons

EU

#EIT - De Commissie verwelkomt drie nieuwe leden in de raad van bestuur van het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie

DELEN:

gepubliceerd

on

De Commissie heeft drie nieuwe leden benoemd in de raad van bestuur van de Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT), gevestigd in Boedapest: Sasha Bezuhanova uit Bulgarije, Barbara Nowakowska uit Polen en Laima Kauspadiene uit Litouwen.

De raad van bestuur van het EIT houdt toezicht op de strategische richting van het EIT en op de selectie van zijn operationele partners – de kennis- en innovatiegemeenschappen (KIC’s) – en bestaat uit ervaren professionals op het gebied van onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven.

Commissaris Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport Tibor Navracsics (afgebeeld), verantwoordelijk voor het EIT, zei: "De nieuwe leden van de raad van bestuur van het EIT worden zeer gerespecteerd vanwege hun werk op het gebied van het bedrijfsleven, innovatie en ondernemerschap. Ik heb er vertrouwen in dat zij de capaciteit van het EIT zullen versterken om duurzame innovatie-ecosystemen in heel Europa te ondersteunen en een ondernemersmentaliteit bevorderen. Ik ben er bijzonder trots op dat er voor het eerst meer vrouwen dan mannen in dit bestuur zullen zitten. Ik vertrouw erop dat dit ons zal helpen vrouwelijke innovators en ondernemers nog effectiever te promoten."

Sasha Bezuhanova heeft uitgebreide ervaring in de digitale industrie en het innovatieve bedrijfsleven in Bulgarije en wereldwijd. Ze is mede-oprichter en voorzitter van MOVE.BG, een platform om sociale cohesie te bevorderen door middel van innovatie en samenwerking. Barbara Nowakowska heeft de afgelopen vijftien jaar leiding gegeven aan de Poolse Private Equity and Venture Capital Association PSIK en was onlangs lid van de High Level Group van deskundigen voor de strategische evaluatie van het EIT.

Laima Kauspadiene is expert op het gebied van ondernemerschap, innovatie-ecosystemen, kennis- en technologieoverdracht. Momenteel is ze CEO van Sunrise Valley Science and Technology Park, een non-profitorganisatie die in 2003 in Vilnius werd opgericht om de samenwerking tussen onderzoek, onderwijs en innovatie te stimuleren via Sunrise Valley, de grootste instelling in zijn soort in de Baltische staten. Als leden van de raad van bestuur van het EIT zullen de drie vrouwen deelnemen aan alle strategische besluitvorming van het EIT.

Meer informatie is beschikbaar hier en hierin factsheet (Engels).

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending