Verbind je met ons

EU

Innovatie: #Athens meest innovatieve EU-kapitaal van 2018

DELEN:

gepubliceerd

on

Athene heeft de prestigieuze titel gekregen van Innovatiehoofdstad van de EU. De prijs, waar 1 miljoen euro aan is verbonden, werd uitgereikt door Carlos Moedasa, commissaris voor Onderzoek, Wetenschap en Innovatie, tijdens de Lissabon Web Summit.

Er werden ook prijzen uitgereikt aan de tweede steden Aarhus (Denemarken), Hamburg (Duitsland), Leuven (België), Toulouse (Frankrijk) en Umeå (Zweden), die elk € 100,000 ontvingen. De iCapital-prijs wordt toegekend in het kader van Horizon 2020, het onderzoeks- en innovatieprogramma van de EU, en beloont steden voor hun vermogen om te experimenteren en innovatie te gebruiken om lokale gemeenschappen te betrekken en de levens van hun burgers te verbeteren.

Announcing this year’s award, Commissioner Moedas said: “Cities are beacons of innovation. They act like magnets for talent, for capital, for opportunity. With the European Capital of Innovation, we reward the cities that go the extra mile to test new ideas, technologies and ways to make citizens heard in the way their city is changed.”

Commissioner Moedas added: “Athens stands out as an example that a city facing many challenges can achieve great things. Through innovation, Athens has found new purpose to turn around the economic and social crisis. It is proof that it’s not the difficulties but how you raise yourself above them that matters.”

De iCapital-titel was eerder in handen van Barcelona (2014), Amsterdam (2016) en Parijs (2017). Dit jaar werd de wedstrijd in februari gelanceerd en opengesteld voor steden met meer dan 100,000 inwoners in de hele EU en landen die geassocieerd zijn met Horizon 2020. De winnaar en tweedeprijswinnaars werden geselecteerd door een onafhankelijke jury uit lokale overheden, universiteiten, bedrijven en de non-profitsector. .

Een persbericht is beschikbaar online..  

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending