Verbind je met ons

EU

Verhofstadt roept op tot een Europees openbaar ministerie om desinformatiecampagnes te onderzoeken

DELEN:

gepubliceerd

on

Tijdens het debat over de Staat van de Unie in het Europees Parlement (12 september) heeft ALDE-leider Guy Verhofstadt president Juncker opgeroepen om een ​​speciale aanklager aan te stellen die onderzoek moet doen en maatregelen moet aanbevelen om buitenlandse desinformatiecampagnes tegen te houden die erop gericht zijn de Europese verkiezingen te beïnvloeden. acties die bedoeld zijn om de democratieën in de Europese Unie te ondermijnen.

Verhofstadt roept de EU-leiders die in Salzburg bijeenkomen op om met de Europese Commissie samen te werken om een ​​gepland actieplan te bespoedigen met specifieke voorstellen voor een gecoördineerd EU-antwoord op de uitdaging van desinformatie.

“In de komende maanden moet de Europese Commissie, samen met dit Parlement, een speciale aanklager benoemen om onderzoek te doen naar buitenlandse inmenging die bedoeld is om de Europese democratieën te ondermijnen. We moeten onze Europese verkiezingen beschermen tegen buitenlandse inmenging. Het identificeren van de buitenlandse agenten die actief zijn op de Europese sociale mediaplatforms, evenals de extremistische politici met wie ze samenspannen. Er moet snel werk worden gemaakt van een actieplan met specifieke voorstellen voor een EU-antwoord op de uitdaging van desinformatie en om onze verkiezingsinfrastructuur te beschermen.

“In de VS is Robert Mueller de speciale aanklager die onderzoek doet naar Russische inmenging en er zijn al tientallen aanklachten ingediend. Europa moet een inhaalslag maken door een eigen speciale aanklager op te richten om alle desinformatiecampagnes, inclusief die welke uit Rusland komen, en alle andere aanvallen die erop gericht zijn onze democratieën te ondermijnen, te onderzoeken en te stoppen.”

Verhofstadt noemde het laatste jaar van Junckers ambtstermijn “het jaar van de waarheid voor Europa.

“People are not against Europe, but want to see European action: A European Defence Community. To make sure that Europe does not have to close its doors from its neighbourhood, but is able to change and transform it; A real European asylum and migration system, including a Border and Coast Guard. To make us less depended on autocrats such as Erdogan; A reformed Economic and Monetary Union to continue to create jobs and to establish the euro as the most competitive and stable world currency.”

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending