Verbind je met ons

Brexit

#China is het met Groot-Brittannië eens over een 'topklasse' vrijhandelsovereenkomst

DELEN:

gepubliceerd

on


China en Groot-Brittannië zijn overeengekomen om de mogelijkheid te onderzoeken om een ​​“topklasse” vrijhandelsovereenkomst te bereiken nadat Groot-Brittannië de Europese Unie heeft verlaten, zei het Chinese ministerie van Handel na gesprekken met de Britse minister van Handel Liam Fox.
(foto), schrijft Ben Blanchard.

Groot-Brittannië heeft een krachtige boodschap aan Chinese bedrijven gestuurd dat het volledig openstaat voor zaken nu het zich voorbereidt om volgend jaar de EU te verlaten, en China is een van de landen waarmee Groot-Brittannië een post-Brexit vrijhandelsovereenkomst zou willen ondertekenen.

Vorige maand bood China Groot-Brittannië gesprekken over een dergelijke overeenkomst aan.

De twee landen kwamen ook overeen om “actief de mogelijkheid te onderzoeken om na de Brexit een eersteklas vrijhandelsovereenkomst tussen de twee partijen te bespreken”, voegde het ministerie eraan toe, zonder details te geven.

Hoewel een handelsverdrag met China een politieke overwinning voor de Britse regering zou zijn, kunnen formele gesprekken pas beginnen als het land officieel de EU verlaat. Vrijhandelsbesprekingen duren doorgaans vele jaren voordat ze worden afgerond.

Andere onderwerpen waar Zhong en Fox over spraken waren onder meer de samenwerking op het gebied van juridische diensten en het eenvoudiger maken van werkvisa, aldus het ministerie

Het citeerde Fox die zei dat hij de Britse delegatie naar de importbeurs zou leiden, samen met prins Andrew, een hooggeplaatst lid van de Britse koninklijke familie.

advertentie

Fox zei dinsdag dat Groot-Brittannië ernaar streeft de export te verhogen tot 35 procent van het bruto binnenlands product na het verlaten van de EU, omdat het de handelsbetrekkingen met de rest van de wereld wil versterken, maar hij gaf geen tijdschema voor het bereiken van dat doel.

Fox, een prominent voorstander van de Brexit, heeft de afgelopen twee jaar veel tijd doorgebracht met reizen over de hele wereld om de verdiensten van Groot-Brittannië als handelspartner na de Brexit te promoten en voorbereidende gesprekken te voeren voorafgaand aan mogelijke toekomstige handelsbesprekingen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending