Verbind je met ons

EU

De nieuwste ontwerpvoorstellen van de Europese Commissie in de context van de onderhandelingen met Griekenland

DELEN:

gepubliceerd

on

grexit3In het belang van de transparantie en ter informatie van het Griekse volk publiceert de Europese Commissie de laatste voorstellen waarover de drie instellingen (Europese Commissie, Europese Centrale Bank en Internationaal Monetair Fonds) overeenstemming hebben bereikt, waarin rekening wordt gehouden met de voorstellen van de Griekse autoriteiten van 8, 14, 22 en 25 juni 2015, evenals de besprekingen op politiek en technisch niveau gedurende de hele week.

Met het oog op de Eurogroep van 27 juni 2015 waren er op vrijdagavond besprekingen over deze tekst gaande met de Griekse autoriteiten. Alle betrokken partijen waren het erover eens dat deze Eurogroepvergadering tot een alomvattend akkoord voor Griekenland zou moeten leiden, een akkoord dat niet alleen de gezamenlijk overeen te komen maatregelen, maar zou ook de toekomstige financieringsbehoeften en de houdbaarheid van de Griekse schuld hebben aangepakt. Het omvatte ook steun voor een door de Commissie geleid pakket voor een nieuwe start voor banen en groei in Griekenland, ter bevordering van het herstel van en investeringen in de reële economie, dat op woensdag 24 juni 2015 door het college van commissarissen is besproken en goedgekeurd.

Noch deze laatste versie van het document, noch een schets van een alomvattende deal kon echter formeel worden afgerond en aan de Eurogroep worden gepresenteerd vanwege het eenzijdige besluit van de Griekse autoriteiten om het proces op de avond van 26 juni 2015 te staken.
IP / 15 / 5270

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending