Verbind je met ons

Klimaatverandering

VN klimaatverandering rapport toont Europa moet een klimaat Act

DELEN:

gepubliceerd

on

Aarde-Oceanië318Het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) heeft een rapport gepubliceerd dat politieke leiders er nogmaals aan herinnert dat we een grimmige toekomst tegemoet gaan met overstromingen, droogte, conflicten en economische schade als ze de klimaatverandering niet bestrijden. Milieuadvocaten ClientEarth zeggen dat dit rapport duidelijk maakt dat Europa zich moet committeren aan een wetenschappelijk geloofwaardige emissiereductiedoelstelling. Het moet ook geloofwaardig bestuur implementeren om ervoor te zorgen dat het wordt bereikt.

Sharon Turner, hoofd van ClientEarth's Klimaat- en Energieprogramma, zei: “De tijd van Europees handenwringen is voorbij. Geconfronteerd met deze wetenschap is het absoluut noodzakelijk dat de Europese leiders de ernstige tekortkomingen in de bestaande EU-wetgeving inzake klimaat en energie onder ogen zien. Het is onaanvaardbaar om door te gaan met een zeer gefragmenteerd en routinematig genegeerd wettelijk kader.

“It is unacceptable to rely so heavily on the still unproven Emission Trading Scheme (ETS) as the EU’s primary tool to address climate change. If Europe is to make a fair contribution to combating global climate change, the ETS must be complemented by a Climate Act for Europe.”

ClientEarth zegt dat een goed ontworpen klimaatwet voor Europa het volgende zou opleveren:

(1) Europa een stabiel, voorspelbaar en geïntegreerd kader voor het plannen en evalueren van de vorderingen bij het halen van de klimaat- en energiedoelstellingen van de EU;

(2) de lidstaten een eerlijke verdeling van de verantwoordelijkheid voor emissiereductie, flexibiliteit om de nationale energiemix te kiezen maar betere coördinatie van inspanningen tussen landen;

(3) investeerders de zekerheid die ze nodig hebben om te investeren in nieuwe koolstofarme technologieën en infrastructuur, en;

advertentie

(4) burgers de middelen om erop te vertrouwen dat politieke leiders effectieve actie ondernemen om klimaatverandering te bestrijden en ter verantwoording zullen worden geroepen voor falen.    

ClientEarth zal binnenkort voorstellen voor een nieuwe Klimaatwet voor commentaar publiceren.

Meer informatie

Persbericht 23 januari 2014
Persbericht 20 maart 2014

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending