Verbind je met ons

Voorpagina

DIY-biologie en bio-hacking: Bioterrorisme bedreiging of wetenschappelijke kans?

DELEN:

gepubliceerd

on

images001

The second edition of the NCT Briefing entitled ‘DIY-biology and bio-hacking: Bioterrorism threat or scientific opportunity?’ will be held on 19 March at the Aloft Hotel from 18-20h.

De gastsprekers zijn:

·         Thomas Landrain, medeoprichter en president van La Paillasse – Paris Community Lab for Biotech.

·         Jorge Bento Silva, plaatsvervangend hoofd van de eenheid Crisisbeheersing en terrorismebestrijding, directoraat Interne Veiligheid, DG Binnenlandse Zaken, Europese Commissie.

Deze briefing heeft tot doel de deelnemers inzicht te geven in doe-het-zelf-biologie en bio-hacking. Daarom zullen onderwerpen als synthetische biologie en bio-informatica aan bod komen. Daarnaast zullen we kijken naar de bio-hackerbeweging in het algemeen en een overzicht geven van specifieke DIY-biologieprojecten die momenteel in uitvoering zijn.

advertentie

De centrale vraag tijdens deze briefing zal zijn of doe-het-zelfbiologie en biohackers een bedreiging voor de veiligheid vormen. Meestal wordt doe-het-zelf-biologie uitgevoerd in garages en achtertuinen, zonder enig toezicht van de staat. Voorlopig zijn gevallen van biologische besmetting als gevolg van biohackers zeer zeldzaam, maar wat als terroristische groeperingen hun eigen capaciteiten zouden ontwikkelen?

Voor meer informatie en gto-registrator, klik hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending