Verbind je met ons

Cloud computing

Neelie Kroes is verheugd over politiek akkoord over de EU-regels tot breedband installatiekosten slash

DELEN:

gepubliceerd

on

glasvezelkabel-010Commission Vice President Neelie Kroes welcomed member states’ endorsement on 28 February of the draft EU Directive on broadband cost reduction. Civil engineering, such as the digging up of roads to lay down fibre broadband, accounts for up to 80% of the cost of deploying high-speed networks and the Commission’s proposal aimed to save companies €40-60 billion.

EU ambassadors meeting as the Council’s Coreper group, endorsed the political agreement reached between representatives of the European Parliament, Commission and Council on 24 February on the final elements this key broadband legislation.

Kroes said: “Broadband networks are the backbone of modern economies. I am pleased to see that the co-legislators agreed on rules which will help reduce the cost of broadband deployment. Such measures will bring high-speed broadband closer to European citizens, not least those living in the most remote areas where deployment is very expensive. It will also mean less digging as the rules enable synergies across the sectors, between telecom operators and utilities.”

Tomorrow’s digital services – from connected TV to cloud computing and e-Health – increasingly rely on fast, effective broadband connections. A 10% increase in broadband penetration would increase GDP by 1-1.5%.

Achtergrond

In maart 2013 heeft de Commissie nieuwe regels voorgesteld om de kosten voor de uitrol van snel internet te verlagen (IP / 13 / 281 en MEMO / 13 / 287) met maximaal 30%. De leden van het Europees Parlement zullen tijdens de plenaire zitting van april in Straatsburg stemmen over de formele goedkeuring van deze overeenkomst, en de Raad van Ministers zal in juni volgen.

Het wetgevingsakkoord pakt vier belangrijke probleemgebieden aan:

advertentie
  • Ervoor zorgen dat nieuwe of ingrijpend gerenoveerde gebouwen geschikt zijn voor hogesnelheidsbreedband.
  • Het onder eerlijke en redelijke voorwaarden, inclusief de prijs, toegankelijk maken van infrastructuur zoals bestaande leidingen, leidingen, mangaten, kasten, palen, masten, antenne-installaties, torens en andere ondersteunende constructies.
  • Een einde maken aan de ontoereikende coördinatie van civiele werken, door elke netwerkexploitant in staat te stellen overeenkomsten te sluiten met andere infrastructuuraanbieders.
  • Het vereenvoudigen van de complexe en tijdrovende vergunningverlening, vooral voor masten en antennes, door standaard binnen zes maanden vergunningen te verlenen of te weigeren.

Meer informatie

Over breedband
@breedband_eu #breedband #verbondencontinent
Digitale Agenda
Neelie Kroes
Volg Neelie Kroes verder Twitter

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending