Verbind je met ons

EU

UKIP leider Farage slams massa-immigratie weer

DELEN:

gepubliceerd

on

_73281533_73279721UKIP-leider Nigel Farage heeft opnieuw voor controverse gezorgd, met zijn bewering dat "delen van het VK 'onherkenbaar' zijn geworden door de impact van massa-immigratie in het afgelopen decennium".

Tijdens de voorjaarsconferentie van de UKIP vertelde hij partijleden dat het openstellen van de Britse grenzen voor nieuwe EU-leden "schadelijk was voor de sociale cohesie", eraan toevoegend dat hij zich "ongemakkelijk" voelde over de vermeende onwil van nieuwkomers om Engels te leren en te spreken.

Verder voegde hij er in Torquay aan toe dat "open deur, massa-immigratie" de armsten in het VK pijn heeft gedaan en dat de UKIP - die de EU wil verlaten - in mei een "patriottische strijd" zou leiden.

"In tientallen van onze steden en marktsteden is dit land in korte tijd, eerlijk gezegd, onherkenbaar geworden. Of het nu gaat om de impact op lokale scholen en ziekenhuizen, of het feit dat je in veel delen van Engeland geen Engels meer hoort, dit is niet het soort gemeenschap dat we aan onze kinderen en kleinkinderen willen nalaten", voegde hij eraan toe. Het VK, vervolgde Farage, was "verraden" door "een politieke klasse die zich had uitverkocht aan Brussel", wat resulteerde in de ondermijning van juridische en politieke instellingen en het verlies van controle over de landsgrenzen.

Farage vertelde over een treinreis die hij onlangs had gemaakt tussen Londen en Kent tijdens een volgende vraag-en-antwoordsessie en zei dat hij zich "enigszins ongemakkelijk" had gevoeld over het feit dat er zo weinig Engels werd gesproken.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending