Verbind je met ons

Milieu

Euro 7: EP-leden steunen nieuwe regels om de uitstoot van verontreinigende stoffen terug te dringen 

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De leden van het Europees Parlement zijn klaar om gesprekken te beginnen met EU-regeringen over nieuwe regels om de uitstoot van personenauto's, bestelwagens, bussen en vrachtwagens te verminderen. plenaire zitting, ENVI.

Vorige week heeft het Parlement zijn onderhandelingsstandpunt over de vernieuwing aangenomen EU-regels voor typegoedkeuring en markttoezicht op motorvoertuigen (Euro 7) met 329 stemmen voor, 230 tegen en 41 onthoudingen. De nieuwe verordening zal de huidige limieten voor uitlaatemissies (zoals stikstofoxiden, fijnstof, koolmonoxide en ammoniak) actualiseren en nieuwe maatregelen introduceren om de emissies van banden en remmen te verminderen en de duurzaamheid van batterijen te vergroten.

De leden van het Europees Parlement zijn het eens met de door de Commissie voorgestelde niveaus voor verontreinigende emissies van personenauto's en stellen een aanvullende uitsplitsing van de emissies in drie categorieën voor lichte bedrijfsvoertuigen voor op basis van hun gewicht. Ze stellen ook strengere limieten voor voor de uitlaatemissies gemeten in het laboratorium en onder reële rijomstandigheden voor bussen en zware bedrijfsvoertuigen. Het Parlement wil ook de berekeningsmethoden en limieten van de EU voor remdeeltjesemissies en bandenslijtagepercentages in lijn brengen met de internationale normen die momenteel worden ontwikkeld door de Economische Commissie voor Europa van de Verenigde Naties.

Meer details vindt u in deze recente persbericht.

Rapporteur Alexandr Vondra (ECR, CZ) zei: “We hebben met succes een evenwicht gevonden tussen milieudoelstellingen en de vitale belangen van fabrikanten. Het zou contraproductief zijn om een ​​milieubeleid te voeren dat zowel de Europese industrie als haar burgers schaadt. Door ons compromis dienen we de belangen van alle betrokken partijen en vermijden we extreme standpunten.”

Volgende stappen

Het Parlement is nu klaar om gesprekken te beginnen EU-regeringen over de uiteindelijke vorm van de wet,

advertentie

Achtergrond

Op 10 november 2022 heeft de Commissie voorgestelde strengere normen voor de uitstoot van luchtverontreinigende stoffen voor voertuigen met verbrandingsmotor, ongeacht de gebruikte brandstof. De huidige emissiegrenswaarden gelden voor auto's en bestelwagens (euro 6) en voor bussen, vrachtwagens en andere zware voertuigen (Euro VI). Als nieuwigheid, het Euro 7-voorstel pakt de niet-uitlaatemissies aan (microplastics uit banden en deeltjes uit remmen) en omvat eisen met betrekking tot de duurzaamheid van batterijen.

Door dit rapport aan te nemen, reageert het Parlement op de verwachtingen van burgers om de aankoop van elektrische voertuigen die voldoen aan de normen voor een goede levensduur van de batterij te bevorderen, om de uitrol van digitale en elektrische infrastructuur te bevorderen en om de energieafhankelijkheid van de EU van buitenlandse actoren te verminderen, zoals verwoord in voorstellen 4(3), 4(6), 18(2) en 31(3) van de conclusies van de Conferentie over de toekomst van Europa.

Meer informatie 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending