Verbind je met ons

Klimaatverandering

Nieuw Scope 3-rapport verzonden naar de SEC voorafgaand aan de Klimaatweek

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Orbitas, die gegevens verstrekt aan de Amerikaanse overheid en samenwerkt met zeven andere landen, brengt voorafgaand aan de Klimaatweek een nieuw rapport uit waarin de financiële risico’s worden beoordeeld waarmee Amerikaanse bedrijven en investeerders worden geconfronteerd als gevolg van overzeese Scope 3-ontbossingsemissies in essentiële grondstoffen zoals rundvlees, koffie, palmolie, cacao en rubber geïmporteerd in de VS. Het rapport benadrukt dat de totale waarde die voor Amerikaanse beleggers in gevaar komt, in drie verschillende scenario's varieert van 7.28 miljard dollar tot 114.98 miljard dollar.

Het rapport wordt vanavond (13 september) naar de SEC gestuurd. De auteurs van het rapport spreken regeringen al jaren aan op klimaatgerelateerde financiële risico's en regelgeving, waaronder verplichte openbaarmaking van klimaatemissies. Specifiek met de Amerikaanse regering hebben ze de FDIC, CFTF, SEC en Federal Reserve ingeschakeld. Andere betrokken regeringen zijn onder meer Canada, Finland (als medevoorzitter van de coalitie van ministers van Financiën tijdens de Glasgow-periode), Duitsland, Groot-Brittannië, Chili, Brazilië en Mexico.

Daarnaast zijn ze in gesprek gegaan met de International Sustainability Standards Board, die wel oproept tot openbaarmaking van Scope 3-emissies voor bedrijven gemeten in overeenstemming met het Greenhouse Gas Protocol. Orbitas heeft rechtstreeks samengewerkt met overheden, investeerders, grondstoffenhandelaren en producenten in Indonesië, Peru en Colombia aan de kwesties van klimaatgerelateerde financiële risico's en de risico's van openbaarmaking van emissies in de EU en de VS voor hun landbouwsectoren.

Terwijl de Amerikaanse Securities and Exchange Commission het definitieve ontwerp van haar openbaarmakingsregel voor klimaatemissies overweegt, is het van cruciaal belang dat investeerders en Amerikaanse bedrijven rekening houden met de financiële risico’s van Scope 3-ontbossingsemissies, de impact ervan op de reputatie en de gevolgen voor het klimaat en de biodiversiteit op de toekomstige landbouwproductie. . De kosten voor de waardeketen van deze grondstoffen als gevolg van Scope 3-ontbossingsemissies zijn aanzienlijk, aangezien de detailhandelsprijzen van geïmporteerd rundvlees met 700 procent zouden kunnen stijgen.

De Scope 3-ontbossingsemissies van deze grondstoffen die in 2019 in de VS werden geïmporteerd, waren groter dan de emissies van hele landen, waaronder de Democratische Republiek Congo, Nicaragua of Panama. Onze analyse identificeert specifieke hoogtepunten waar sprake is van aanzienlijke financiële risico's, waaronder de invoer van rundvlees die 53% van de totale Scope 3-geïmporteerde ontbossingsemissies voor zijn rekening neemt, waarbij Braziliaanse rundvleesproducten 64% van dit totaal voor hun rekening nemen. 

Hier is het volledige rapport.

Hieronder vindt u een volledig overzicht van de potentiële waardeketen die gevaar loopt voor alle grondstoffen die in het rapport worden behandeld.

advertentie

Kosten van Amerikaanse klimaatschade als percentage van de totale inkomsten die gevaar lopen:

Alle scenario's

Ketenwaarde, schade, alle scenario's   
 Scenario 1Scenario 2Scenario 3
CO2-prijs/ton (USD)34.196.31,160
Rundvlees21%59%712%
Koffie7%21%249%
Rubber, natuurlijk2%5%61%
Palmolie (HS 1511)2%5%58%
Cacao (HS 1801)1%4%43%
Totale/hogere kosten voor klimaatschade in de waardeketen als percentage van het totaal5%15%184%

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending