Verbind je met ons

Energie

Import van fossiele brandstoffen in 2012 'kost Europa drie keer zoveel als Griekse reddingsoperatie'

DELEN:

gepubliceerd

on

Energie-kolen-bronnenEurope spent €545 billion on fossil fuel imports in 2012, three times more than the Greek bailout – a report to be published by the European Wind Energy Association also claims that member states spent €406bn on fossil fuels in 2011, rising by over 25% the following year.

De totale uitgaven aan geïmporteerde brandstoffen over deze periode zijn gelijk aan het BBP van Nederland en Zweden samen. Het verslag, Kosten voor fossiele brandstoffen vermijden met windenergie, beschrijft ook hoe windenergie miljarden euro's aan fossiele brandstofkosten vermijdt, inclusief toekomstverwachtingen voor 2020 en 2030.

Het rapport wordt op 10 maart gepresenteerd op de EWEA 2014 Jaarlijks Evenement in Barcelona. The issue of Europe’s energy security and exposure to volatile fuel prices is one reason policymakers, CEOs and stakeholders at the event will call for an ambitious 2030 renewable energy target just days before European leaders meet in Brussels to discuss the Commission’s proposals.

Gedurende het vierdaagse evenement zullen grote spelers, beleidsmakers en CEO's in de windsector de hardnekkige problemen aanpakken waarmee de industrie vandaag wordt geconfronteerd. De conferentie zal gastheer zijn voor keynote speakers, waaronder de Portugese staatssecretaris voor Energie Artur Trindade, Maria van der Hoeven, uitvoerend directeur van het International Energy Agency en Hans-Dieter Kettwig, conferentievoorzitter en algemeen directeur bij ENERCON.

Under the conference’s central theme, ‘getting back to business’, the event will address some of the key issues facing the wind energy sector in 2014 including the European Commission’s proposal for 2030 climate and energy targets, finding new growth opportunities and doing business in emerging markets.

When: Monday 10 March – Thursday 13 March 2014. 
Waar: Fira de Barcelona Gran Via            
Carrer del Foc 31            
GEEN Barcelona, ​​Spanje

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending