Verbind je met ons

Zakelijk

Prysmian implementeert eerste hoogspanningsnet met eco-duurzame kabel

DELEN:

gepubliceerd

on

PrintPrysmian Group, een belangrijke speler in de energie- en telecomkabels- en systeemindustrie, heeft vandaag (3 augustus) het eerste elektrische systeem getest dat een hoogspannings-P-laserkabel omvat.

P-Laser is de eerste hoogwaardige, eco-duurzame kabel voor elektrische netten. P-Laser is gemaakt van recyclebare grondstoffen en helpt de milieu-impact van elektrische netten te verminderen, terwijl hun efficiëntie en transmissiecapaciteit worden verhoogd. Hoogspannings-P-laser behoudt dezelfde eigenschappen van efficiëntie, compatibiliteit met het bestaande net en lagere impact op het milieu. De kabel kan zelfs werken bij temperaturen boven de typische 90 ° C van de traditionele XLPE-technologie, terwijl de materialen die worden gebruikt voor de beschermende omhulling, de metalen geleider en de buitenste kabelafschermingen volledig recyclebaar zijn.

De 150kV, 5 km-verbinding gerealiseerd in Lacchiarella, nabij Milaan (Italië), eigendom van Terna SpA, vertegenwoordigt een fundamentele stap in de reorganisatie van het hoogspanningsnet in het zuidwesten van Milaan, waardoor verbindingen kunnen worden geoptimaliseerd in het kader van een programma op middellange termijn. PryCam is geïnstalleerd aan de twee uitersten van het ongeveer een halve kilometer lange P-Laser-gedeelte. Met dit nieuwe instrument, ontwikkeld door Prysmian Group, kunnen alle pulssignalen die worden gegenereerd door gedeeltelijke ontladingen worden gecontroleerd en nauwkeurig worden gemeten, waardoor storingen en de bijbehorende kosten worden voorkomen, door de verschillende delen van het elektriciteitsnet te bewaken zonder het uit te schakelen.

“De ontwikkeling van de hoogspannings-P-laserkabel volgt op de introductie op de Italiaanse en internationale markt, enkele jaren geleden gestart, van middenspannings-P-laser. Dankzij dit is Prysmian Group steeds meer betrokken bij het samenwerken met de nutsbedrijven bij het upgraden en ontwikkelen van hun elektriciteitsnetten, terwijl ze tegelijkertijd proberen de milieu-impact van dergelijke netten te verminderen, ”verklaarde Fabio Romeo, Executive Vice President Energy Business van Prysmian Group. “In de komende jaren zullen we een radicale verandering zien in de manier waarop het wereldwijde elektrische systeem werkt, wat veel voordelen biedt voor alle gebruikers op het gebied van efficiëntie, kwaliteit en leveringszekerheid. Hoogwaardige kabels en slimme monitoringinstrumenten vormen een belangrijk onderdeel van dit moderniseringsproces om betere risicopreventie, optimalisatie van de netbelasting en een lage impact op het milieu te garanderen. ”

Na het ontvangen van IMQ-certificering in Italië en goedgekeurd en geadopteerd door Italiaanse nutsbedrijven, is de middenspannings-P-laserkabel ook geïntroduceerd in andere Europese landen zoals Nederland en Spanje, waar de productie of marketing al is begonnen en veelbelovende resultaten oplevert .

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending