Verbind je met ons

Spanje

Ibiza-Formentera onderzeese kabelinterconnectie succesvol afgerond

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Prysmian Group, wereldleider op het gebied van energie- en telecomkabelsystemen, kondigt de succesvolle afronding aan van het leggen en begraven van de kabels voor de onderzeese stroomverbinding tussen Ibiza en Formentera.

De aankondiging, die bevestigt dat die operaties waren voltooid, werd vrijgegeven tijdens het bezoek aan boord van het kabelschip Cable Enterprise van de Prysmian Group van de vertegenwoordigers van de Spaanse TSO Red Eléctrica in aanwezigheid van Teresa Ribera, derde vicepresident van de regering van Spanje. en minister voor de ecologische transitie en de demografische uitdaging, en Francina Armengol, president van de regering van de Balearen.

“We zijn verheugd de vertegenwoordigers van de Spaanse instellingen en van Red Eléctrica aan boord van ons schip Cable Enterprise te hebben verwelkomd ter gelegenheid van de succesvolle afronding van de leg- en begraafoperaties. Deze belangrijke mijlpaal bevestigt onze toewijding om de energietransitie te ondersteunen door de beste kabeltechnologie beschikbaar te maken voor de upgrade en ontwikkeling van elektriciteitsnetten, waardoor een stabiele en betrouwbare stroom van energie tussen de eilanden wordt gegarandeerd", aldus Hakan Ozmen, EVP Projects BU, Prysmian Groep.

In 2021 had Red Eléctrica Prysmian Group een project gegund voor het ontwerpen, leveren, installeren en in bedrijf stellen van twee HVAC (High Voltage Alternating Current) 132 kV drieaderige onderzeese exportstroomkabels met XLPE-isolatie en enkeldraads pantsering. Het systeem omvat ongeveer 27 km onderzeese kabels en 10 km landkabels, beide vervaardigd in de fabriek van Prysmian in Arco Felice (Napels), een van de technologische en productiecentra van de Groep.

De installatiewerkzaamheden op zee werden uitgevoerd door Cable Enterprise, een van de ultramoderne kabellegschepen van de Groep die gelijktijdige leg- en ingraafwerkzaamheden kan uitvoeren met elk type ploeg en geschikt is voor gebruik in half ondiep water . De begrafenisactiviteiten werden uitgevoerd door de technologisch geavanceerde Heavy-Duty Plough van de Groep, die de bescherming van de zeebodem kon garanderen.

Prysmian Group heeft een lange staat van dienst in de ontwikkeling van onderzeese verbindingen in Spanje: Spanje-Marokko, Iberisch Schiereiland-Mallorca, Ibiza-Mallorca en Lanzarote-Fuerteventura.

Prysmian Group is wereldleider op het gebied van energie- en telecomkabelsystemen. Met bijna 150 jaar ervaring, een omzet van meer dan € 12 miljard, meer dan 29,000 medewerkers in meer dan 50 landen en 108 fabrieken, is de Groep sterk gepositioneerd in hightechmarkten en biedt het een zo breed mogelijk scala aan producten, diensten, technologieën en kennis -hoe. Het is actief in de activiteiten van ondergrondse en onderzeese kabels en systemen voor energietransmissie en -distributie, van speciale kabels voor toepassingen in veel verschillende industrieën en van midden- en laagspanningskabels voor de bouw- en infrastructuursectoren. Voor de telecommunicatie-industrie produceert de Groep kabels en accessoires voor spraak-, video- en datatransmissie, met een uitgebreid assortiment optische vezels, optische en koperen kabels en connectiviteitssystemen. Prysmian is een beursgenoteerd bedrijf, genoteerd aan de Italiaanse beurs in de FTSE MIB-index.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending