Verbind je met ons

Eurostat

92% van de bedrijven in de EU maakt gebruik van ten minste één ICT-beveiligingsmaatregel

DELEN:

gepubliceerd

on

Digitale technologieën veranderen de manier waarop mensen werken en leven en ook de manier waarop bedrijven hun activiteiten of bedrijfsmodellen uitvoeren, maar dit brengt extra uitdagingen met zich mee voor ons privéleven en de veiligheid in bedrijven. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld een reeks van ICT beveiligingsmaatregelen, praktijken en procedures om incidenten te voorkomen en de integriteit, beschikbaarheid en vertrouwelijkheid van hun gegevens en ICT-systemen te waarborgen.

Om de veiligheid van ICT-systemen en gegevens te garanderen, maakt 58% van de bedrijven hun werknemers bewust van hun verplichtingen op het gebied van ICT-gerelateerde kwesties en beschikt 37% van de bedrijven over documenten over maatregelen, praktijken of procedures op het gebied van ICT-beveiliging.

In 2022 was dat 92% EU bedrijven gebruikten minstens één ICT-beveiligingsmaatregel om hun ICT-systemen en gegevens te beschermen, en slechts 1% gebruikte zeven beveiligingsmaatregelen. De meeste bedrijven in de EU gaven er de voorkeur aan om sterke wachtwoordauthenticatie te gebruiken (36% van de EU-bedrijven), gegevensback-up naar een aparte locatie of in de cloud (7%) en netwerktoegangscontrole (82%).
 

Oktober markeringen Europese cyberbeveiligingsmaand, dat zich dit jaar richt op social engineering: alle technieken die erop gericht zijn een doelwit te misleiden om specifieke informatie te onthullen of een specifieke actie uit te voeren om onwettige redenen.

Wilt u meer weten over de digitale transformatie van de EU? 

Bezoek de nieuw uitgebrachte interactieve publicatie “Digitalisering in Europa – editie 2023' en leer meer over hoe mensen en bedrijven in de EU digitale technologieën gebruiken.

Meer informatie

advertentie

Als u vragen heeft, kunt u terecht op de contact pagina.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending