Verbind je met ons

Landbouw

#Landbouw - Laatste rapport toont inkomensstijging in de EU-landbouwsector

DELEN:

gepubliceerd

on

De Commissie heeft de laatste gepubliceerd Overzichtsrapport landbouweconomie waaruit blijkt dat de inkomens in de landbouwsector in de EU in 2014 en 2015 zijn gegroeid, waardoor de daling van 2013 wordt omgedraaid. Een bijzonder sterke inkomensgroei werd waargenomen in de tuinbouw- en wijnsector en voor blijvende gewassen (vooral fruit- en bessenbomen, struiken, wijnstokken en olijfbomen). Deze trend was echter niet uniform: de zuivelsector liet gedurende deze twee jaar dalende inkomens zien, voornamelijk als gevolg van de mondiale overproductie die tot lagere prijzen leidde. De meest recente cijfers benadrukken de grote verscheidenheid aan landbouwstructuren en -systemen binnen de EU en de aanzienlijke verschillen tussen sectoren en lidstaten. Rechtstreekse betalingen uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid vertegenwoordigen nog steeds een aanzienlijke steun voor Europese boeren, goed voor gemiddeld 30% van de landbouwwaarde in de 28 EU-landen in 2015, wat hun waarde aantoont als essentiële inkomenssteun voor miljoenen boeren. Meer informatie over de bevindingen van het EU Farm Economics Overview rapport vindt u hier online.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending