Verbind je met ons

EU

Vice-president Katainen in #Japan op 22-23 oktober

DELEN:

gepubliceerd

on

Vicepresident voor Banen, Groei, Investeringen en Concurrentievermogen Jyrki Katainen (foto) zal op 22 en 23 oktober in Japan zijn. Op 22 oktober zal de vice-president in de stad Yokohama zijn, waar hij een ontmoeting zal hebben met de heer Yoshiaki Harada, de Japanse minister van Milieu, en een keynote speech zal houden tijdens de openingssessie van de Wereldcirculaire economie Forum (WCEF2018), een evenement dat beleidsmakers, bedrijfsleiders, onderzoekers en academici samenbrengt om te bespreken hoe de transitie naar een circulaire economie kan worden gerealiseerd. In Tokio zal de vice-president de eerste economische, handels- en industriële dialoog op hoog niveau tussen de EU en Japan voorzitten om de samenwerking tussen de EU en Japan op deze gebieden te bevorderen. Op dinsdag 23 oktober zal de vice-president de opening bijwonen van de Ministeriële bijeenkomst voor waterstofenergie, dat zich zal concentreren op de rol van waterstoftechnologie bij de mondiale inspanningen om de economie koolstofvrij te maken. De vice-president zal ook een ontmoeting hebben met de Japanse kabinetssecretaris, evenals met Keidanren (een Japanse zakenvereniging) en de voorzitter van de Buitenlandse Commissie van de Diet (het Japanse parlement), met name om van gedachten te wisselen over de voorbereiding van de ratificatie en implementatie van de Economische partnerschapsovereenkomst EU-Japan, dat in juli 2018 werd ondertekend door voorzitter Juncker, voorzitter Tusk en premier Abe. Ten slotte zal vice-president Katainen een persconferentie houden.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending