Verbind je met ons

Economie

egta's nieuwe president roept tv- en radio-industrie op om 'met een sterke stem te communiceren'

DELEN:

gepubliceerd

on

egta_logo_NIEUW2015Het is al vele malen eerder gezegd – en recente discussies op de jaarlijkse bijeenkomst van egta's senior management in Boedapest hebben dit bevestigd – het tempo van de veranderingen in de media-industrie is ongekend en het lijkt zelfs steeds sneller te gaan.  

Hoewel er nog veel vragen over de toekomst blijven bestaan, gaan omroeporganisaties en hun advertentieverkoopbedrijven met vertrouwen vooruit, en er zijn verschillende zekerheden waar ze de komende maanden naar zullen handelen:

De Europese Commissie zal de richtlijn audiovisuele mediadiensten, dat wil zeggen het stuk wetgeving dat televisiereclame regelt, beoordelen en heroverwegen, terwijl professionele inhoud zijn kroon zal behouden als de beste en veiligste omgeving voor merken, context en distributie aan belang zullen blijven winnen.

Naarmate het aantal schermen en apparaten blijft toenemen, zullen ook de behoeften van adverteerders op het gebied van innovatieve en verantwoorde communicatieoplossingen toenemen. De vraag naar meer adresseerbare en doelgerichte opties zal zich verder ontwikkelen, terwijl bereik en massapubliek cruciaal zullen blijven voor adverteerders om hun campagnedoelen te bereiken.

De industrie heeft nieuwe meet-, plannings- en handelsvaluta's nodig die de evolutie van de mediaconsumptie beter weerspiegelen en die rekening houden met alle ogen en oren, ongeacht het apparaat, het tijdstip en de plaats van consumptie.

De trend naar meer automatisering in verkoop- en marketingpraktijken en de verschuiving naar programmatische en datagestuurde strategieën zal zich voortzetten.

Big Data – of beter gezegd slimme data – zullen de meeste transacties en beslissingen bepalen: het verbeteren van de kwaliteit ervan en het behouden van eigenaarschap ervan zal een prioriteit worden; net als het inhuren van talenten die niet alleen in staat zijn dergelijke gegevens onder de knie te krijgen, maar deze ook om te zetten in bruikbare inzichten.

advertentie

Internetgiganten, sociale media, online OTT en audioconcurrenten zullen ongetwijfeld blijven vechten voor zowel het publiek als een stukje van de reclametaart.

Nu de grenzen tussen televisie en video en tussen radio en audio blijven vervagen, moet de industrie opnieuw definiëren waar tv en radio voor staan ​​met hun verbeterde aanbod op een complexe digitale markt.

Door de balans op te maken van deze waarheden zal egta – de brancheorganisatie die audiovisuele verkooporganisaties vertegenwoordigt – de fundamentele pleitbezorgings-, benchmarking- en netwerkrol blijven spelen waaraan televisie- en radioverkoophuizen in heel Europa gewend zijn geraakt. Met het oog op het bovenstaande is de De belangrijkste taak die voor zowel de vereniging als voor elke individuele markt, bedrijf en mediaprofessional ligt, is het krachtig en efficiënt promoten van televisie en radio als levendige reclamemedia die keer op keer hun vermogen hebben bewezen om zowel de uitdagingen als de kansen te omarmen van het digitale tijdperk.

Wat zijn televisie en radio tegenwoordig anders dan de media die de sleutel vormen tot het succes van de campagne van een adverteerder, omdat alleen zij het grootste bereik en de grootste impact hebben? Zoals de nieuw gekozen president van egta, Jan Isenbart, onderzoeksdirecteur van IP Duitsland (RTL Group), zei tegen tv- en radioverkoophuizen: “Zowel de televisie- als de radio-industrie moeten zich meer uitspreken als het gaat om het opnieuw uitvinden van zichzelf, het promoten van hun sterke punten, bijdrage aan de ROI en de efficiëntie van advertentiecampagnes. We moeten ook de toekomstvisie van onze sector duidelijker verwoorden, voortbouwend op het verhaal van het bewezen succes van tv en radio als massamedia en als onmisbare partners van adverteerders en bureaus.”

Egta's secretaris-generaal Katty Roberfroid steunt deze visie en doet een oproep aan de sector: “Laten we ervoor zorgen dat we met één stem spreken en het gesprek terugbrengen naar de twee media waar de consument daadwerkelijk de meeste tijd mee doorbrengt en die echte en aantoonbare impact voor adverteerders. Laten we met vertrouwen praten over televisie en radio en de macht van de twee media die vrij zijn van de onzekerheden van dubieuze en ondoorzichtige gegevens, die niet lijden onder fraude of problemen met de zichtbaarheid, waarop kan – en zal blijven – worden vertrouwd als de hoeksteen van effectieve reclamecampagnes voor de komende jaren.”

De Algemene Vergadering van egta – die onlangs op vriendelijke uitnodiging van MTVA in Boedapest bijeenkwam – heeft een nieuw bestuur gekozen voor een mandaat van twee jaar. De lijst met bestuursleden van egta kan zijn hier toegankelijk.

voor mij

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending