Verbind je met ons

Economie

200 burgemeesters ondersteunen eerlijke handel in post-2015 wereldwijde doelen voor armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling

DELEN:

gepubliceerd

on

EU_Development_Commissioner_Supports_Fair_Trade_Beyond_2015De ondertekenaars van de Verklaring eerlijke handel na 2015 werden vandaag onthuld voorafgaand aan het evenement van de Verenigde Naties over de Millennium Ontwikkelingsdoelstellingen (MDG’s). Deze verklaring, die onder meer is ondertekend door de burgemeesters van Rio de Janeiro (Brazilië), Seoel (Zuid-Korea), Parijs (Frankrijk) en Madrid (Spanje), roept de wereldleiders op om eerlijke handel te steunen in de wereld van na 2015. raamwerk voor duurzame ontwikkeling dat de MDG’s zal vervangen, waarbij wordt benadrukt dat elk nieuw mondiaal raamwerk ook eerlijk moet zijn.

 Vandaag, in de aanloop naar het speciale evenement van de Verenigde Naties ter follow-up van de inspanningen om de MDG’s te verwezenlijken, dat op 25 september in New York plaatsvond, onthulde de Fair Trade-beweging de brede steun voor haar campagne voor een nieuw raamwerk voor duurzame ontwikkeling. dat eerlijke handel en handelsrechtvaardigheid zal ondersteunen. Na de eerste ondertekenaar hebben de burgemeester van Poznan, Polen, 200 burgemeesters over de hele wereld, waaronder die van Rio de Janeiro, Seoul, Parijs en Madrid, evenals meer dan 120 gekozen lokale autoriteiten en 270 maatschappelijke organisaties de afgelopen maanden ondertekend de Fair Trade Beyond 2015-verklaring. Deze verklaring roept op tot een nieuw mondiaal raamwerk dat een rechtvaardige, rechtvaardige en duurzame wereld creëert en eerlijke handel ondersteunt als een best-practice partnerschap voor ontwikkeling tussen regeringen, lokale autoriteiten, bedrijven en burgers.

De afgelopen weken zijn de resultaten ook overgedragen aan verschillende overheden. Toen hij de namen van de ondertekenaars officieel ontving, zei ontwikkelingscommissaris Andris Piebalgs (foto): “Door de particuliere sector, het maatschappelijk middenveld en lokale autoriteiten samen te brengen om kleine producenten en landarbeiders meer macht te geven, is eerlijke handel een uitstekend voorbeeld van het mondiale partnerschap dat we hebben staan ​​voor.” Hij voegde eraan toe dat “de EU met haar partners zal blijven samenwerken om de invoering van eerlijke handel en duurzame consumptie- en productiepraktijken te ondersteunen”.

“We would like to thank all the signatory mayors, local leaders and civil society organisations around the world for making such a visible stand for Fair Trade,” said Fair Trade Advocacy Office Executive Director Sergi Corbalán. “Fair Trade is a best practice on how poverty reduction can meet sustainable development. It would be therefore logical that the future sustainable development framework beyond 2015 promoted the uptake of Fair Trade.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending