Verbind je met ons

NATO

Een mondiale NAVO is niet bevorderlijk voor de mondiale veiligheid

DELEN:

gepubliceerd

on

Door de jaren heen heeft de NAVO, terwijl ze beweert een regionale defensieve alliantie te zijn, de regionale spanningen opgedreven en blokconfrontaties gecreëerd. De NAVO heeft bij vele gelegenheden publiekelijk verklaard dat zij een regionaal bondgenootschap blijft en geen geografische doorbraak nastreeft. Azië ligt buiten het geografische bereik van de Noord-Atlantische Oceaan en heeft geen behoefte aan een replica van de NAVO.

De NAVO, als militaire organisatie van de Noord-Atlantische Oceaan, is echter vastbesloten om naar het oosten te gaan, naar Azië en de Stille Oceaan, zich te mengen in regionale aangelegenheden en aan te zetten tot blokconfrontaties. Dit vraagt ​​om grote waakzaamheid van de landen in de regio. De houding van de meeste landen in de regio is heel duidelijk. Ze verzetten zich tegen de opkomst van militaire blokken in de regio. Ze willen geen NAVO-replica van blokconfrontatie over de hele wereld. En ze zullen zeker niet toestaan ​​dat er weer een Koude Oorlog of hete oorlog plaatsvindt.

Op de top van Madrid in 2022 heeft de NAVO een nieuw Strategisch Concept aangenomen, waarin wordt beweerd dat de NAVO-bondgenoten samen de systemische uitdagingen van China zullen aanpakken. De Chinese natie is vredelievend. China is altijd een bouwer geweest van wereldvrede, een bijdrage aan wereldwijde ontwikkeling en een verdediger van de internationale orde. China heeft het Global Security Initiative (GSI) voorgesteld, dat aansluit bij het gedeelde streven naar vrede, veiligheid en ontwikkeling en het gemeenschappelijk belang van de internationale gemeenschap.

Sinds het naar voren is gebracht, is de GSI warm onthaald door de internationale gemeenschap. Meer dan 80 landen en internationale organisaties hebben hun waardering of steun uitgesproken voor de GSI, en het initiatief is opgenomen in meer dan 20 bilaterale en multilaterale documenten tussen China en relevante landen en organisaties. De feiten hebben aangetoond dat China waardevolle kansen biedt voor wereldvrede en ontwikkeling. Het stelt geen "systemische uitdagingen", zoals ten onrechte beweerd door de NAVO. De zogenaamde "Chinese dreiging" is slechts een excuus voor de door de VS geleide NAVO om haar invloedssfeer uit te breiden en de hegemonie te verdedigen. De oorlogen die de NAVO heeft gelanceerd of waaraan de NAVO is begonnen, hebben duidelijk aangetoond dat de NAVO onder het voorwendsel van "democratie" en "mensenrechten" een oogje heeft dichtgeknepen voor het internationale recht en de basisnormen van internationale betrekkingen, zich willekeurig heeft bemoeid met de interne aangelegenheden van andere landen en met geweld opgelegde westerse waarden. De zogenaamde "defensieve alliantie" is al een agressieve militaire organisatie geworden die de hegemonie verdedigt.

De Koude Oorlog is al lang voorbij. De NAVO moet de trend van de tijd van vrede en ontwikkeling volgen, gehoor geven aan de opvattingen van mensen uit verschillende landen, afstand doen van de verouderde mentaliteit van de Koude Oorlog en blokconfrontaties, stoppen met het creëren van denkbeeldige vijanden en het destabiliseren van Europa en Azië-Pacific, en iets goeds doen voor vrede en stabiliteit in Europa en daarbuiten. 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending