Verbind je met ons

Azerbeidzjan

Europees Forum voor vluchtelingenkwesties en gedwongen uitzetting

DELEN:

gepubliceerd

on

Het Europees Forum voor vluchtelingenkwesties en gedwongen uitzetting, dat de rechten van vrouwen tijdens deportatieprocessen benadrukte, vond met succes plaats in Madrid op 9 oktober 2023. Tijdens het evenement werd uitgebreid de zaak van Azerbeidzjan onderzocht, waar het land een miljoen vluchtelingen en intern ontheemden huisvestte. ontheemden) tijdens het herstel van de onafhankelijkheid begin jaren negentig.

Het forum fungeerde als een cruciaal platform voor samenwerking en kennisdeling, waarbij de academische wereld, de media, het maatschappelijk middenveld, niet-gouvernementele organisaties (NGO's), ambassades en andere instellingen die zich bezighouden met vluchtelingenkwesties, samenkwamen.

De inauguratieceremonie werd opgeluisterd door mevrouw Tanzila Rustamkhanli, voorzitter van de Azerbeidzjaans-Turkse Vrouwenvereniging, en ZE de heer Ramiz Hasanov, ambassadeur van de Republiek Azerbeidzjan. Een opmerkelijk hoogtepunt was een videoboodschap van de heer Ryszard Czarnecki, een lid van het Europees Parlement uit Polen. Belangrijke deelnemers waren onder meer de heer Samuel Doveri Vesterbye, directeur-generaal van de Europese Nabuurschapsraad, de Azerbeidzjaanse dichter en parlementslid de heer Sabir Rustamkhanli, en de heer Aziz Alakbarli, voorzitter van de West-Azerbeidzjaanse gemeenschap.

De aanwezigen werden getrakteerd op een visueel stimulerende tentoonstelling van werken van de bekende fotograaf en kunstenaar, de heer Reza Deghati.

De agenda van het forum bestond uit twee panels: het eerste besprak het Europese perspectief van de vluchtelingencrisis, waarbij uitdagingen en mogelijke oplossingen door middel van internationale samenwerking werden onderzocht. Het tweede panel verdiepte zich in de ervaringen van Azerbeidzjan als ontvangend land van gedwongen verdreven vluchtelingen.

Wij betuigen onze dankbaarheid aan alle deelnemers en geïnteresseerde partijen die zich bij dit belangrijke evenement hebben aangesloten en hebben bijgedragen aan collectieve inspanningen gericht op het aanpakken en verzachten van de uitdagingen die verband houden met vluchtelingen en gedwongen uitzettingen.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending