Verbind je met ons

Argentinië

Voorzitters Juncker en Tusk op #G20Summit in #BuenosAires

DELEN:

gepubliceerd

on

Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, en Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad, vertegenwoordigen de Europese Unie dit jaar op de G20-top, onder het Argentijnse voorzitterschap in Buenos Aires. Het thema van de top van dit jaar is 'Bouwen aan consensus voor eerlijke en duurzame ontwikkeling'.

Samen met de EU hebben leiders uit 19 landen (Argentinië, Australië, Brazilië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, India, Indonesië, Italië, Japan, Mexico, Rusland, Saoedi-Arabië, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten) zullen samenkomen ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van de G20 en de belangrijkste onderwerpen op de mondiale agenda bespreken, gaande van globalisering, handel en economie tot klimaatverandering, migratie en terrorismebestrijding.

In een gezamenlijke brief aan de staatshoofden en regeringsleiders in de aanloop naar de top zetten de voorzitters Juncker en Tusk uiteen welke centrale rol de Europese Unie speelt bij het vormgeven van mondiale aangelegenheden en het bevorderen van multilateralisme. Ze bevatten de belangrijkste prioriteiten van de EU voor de G20 van dit jaar: eerlijke globalisering en eerlijke handel, onze inzet voor ambitieuze klimaatactie opvoeren, de toekomst van werk benutten, een veerkrachtiger internationaal monetair en financieel systeem opbouwen en G20-toezeggingen op het gebied van terrorismebestrijding nakomen .

Voorzitter Juncker zal deelnemen aan een gezamenlijke persconferentie met voorzitter Tusk, die momenteel gepland is op vrijdag 30 november om 9 uur (lokale tijd), voorafgaand aan de eerste van de twee dagen van de top (exacte tijd moet worden bevestigd). De Europese Commissie heeft ook een brochure, Feiten en cijfers over de Europese Unie en de G20.

Meer informatie over de G20 is beschikbaar hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending