Verbind je met ons

EU

EU voert haar hulp voor de wederopbouw van #Irak op

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft een pakket van 56.5 miljoen euro goedgekeurd om duurzame banencreatie in Irak te bevorderen en de steun aan vluchtelingen, intern ontheemde bevolkingsgroepen en hun gastgemeenschappen in Irak te versterken. Deze maatregel maakt deel uit van de 400 miljoen euro die de EU heeft toegezegd tijdens de Irak-wederopbouwconferentie die in februari 2018 in Koeweit werd gehouden.

International Co-operation and Development Commissioner Neven Mimica said: “The EU is delivering on its commitments made last February at the Iraq Reconstruction Conference in Kuwait. This new support will create opportunities and jobs, helping some of the most vulnerable communities to get back on their feet and rebuild their lives.”

Irak staat voor enorme uitdagingen bij de wederopbouw van de door het conflict getroffen gebieden en het bijstaan ​​van mensen in nood. Het doel van het vandaag aangenomen programma is bij te dragen aan de ontwikkeling van de stedelijke gebieden Mosul en Basra, en van de plattelandsgebieden van het gouvernement Nineve. Dit zal terugkerende ontheemde bevolkingsgroepen, kwetsbare jongeren en vrouwen helpen inkomenskansen te vinden en diensten te verkrijgen die in hun essentiële behoeften voorzien. De steun zal ook worden gebruikt om het ondernemerschap van jongeren te bevorderen, met name via diensten voor startende ondernemers.

Het volledige persbericht is beschikbaar hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending