Verbind je met ons

Ontwikkelingslanden

'Minstens de helft van de hulp moet naar de armsten ter wereld gaan'

DELEN:

gepubliceerd

on

20141204PHT82812_originalAs the G7 Summit concluded, leaders agreed to work for an end to extreme poverty and hunger by 2030. Governments from the world’s richest countries agreed to reverse the decline in aid to the Least Developed Countries (LDCs) and to reconfirm existing commitments such as the EU allocating 0.7% of national income to aid.

Ze hebben ook initiatieven ondertekend om meisjes en vrouwen meer macht te geven, het aantal mensen dat in honger en ondervoeding leeft met 500 miljoen terug te dringen, en lessen te trekken uit de Ebola-crisis om sneller te kunnen reageren op ziekte-epidemieën.

Tamira Gunzburg, Brussels directeur van ONE, zei over de uitkomst: “Het is een goede stap dat de G7-leden de hulpdoelstelling van 0.7% hebben bevestigd en hebben erkend dat de minst ontwikkelde landen meer steun nodig hebben. Maar dat is niet genoeg. Minstens de helft van de hulp moet naar de armsten ter wereld gaan.”

“Volgende maand zullen alle wereldleiders, inclusief de G7-leden, samenkomen in Addis Abeba om te beslissen hoe de strijd tegen extreme armoede gefinancierd gaat worden. Ook op dat vlak verwachten we dat de EU het voortouw zal nemen bij een nieuwe manier van zakendoen, door de armste en meest kwetsbaren op de eerste plaats te zetten.”

 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending