Verbind je met ons

Voorpagina

#Energy International Energy Agency: Photovoltaic Power System Program publiceert rapport over 'Monitoring and Operations of PV-batteries-Diesel Hybrids'

DELEN:

gepubliceerd

on

electricity_pylon_3_0De noodzaak om honderden miljoenen te elektrificeren heeft een markt voor dieselgeneratoren gecreëerd. Door de prijsdaling van PV-systemen combineren steeds meer systemen dieselgeneratoren met PV-installaties, de zogenaamde hybride systemen. Dergelijke hybride systemen zullen naar verwachting de komende jaren nog verder verspreid worden.

Na verschillende publicaties over deze hybride PV-dieselsystemen publiceert het IEA-PVPS een eenvoudige monitoring- en evaluatierichtlijn voor hybride PV-dieselsystemen. Met dit document kunnen operators hun systeem bedienen op een manier die ervoor zorgt dat de levensduur van de componenten, en vooral de batterijen, wordt geoptimaliseerd. Het suggereert ook onderhoudsroutines en gegevensverzameling om systeemfouten op te sporen. De richtlijn helpt bij het begrijpen van de relaties tussen verschillende parameters in een systeem, waar en hoe energie wordt opgewekt en verbruikt en of het systeem op volle capaciteit werkt of extra belastingen kan dragen.

Dit document voltooit een toch al lange lijst van documenten die gericht zijn op het ontwerpen en exploiteren van hybride PV-systemen (met of zonder batterijen) voor elektrificatie op het platteland. Door middel van deze rapporten wil IEA-PVPS zichzelf positioneren als een belangrijke speler in het ondersteunen van de ontwikkeling van PV voor elektrificatie van het platteland, dankzij de enorme ervaring die in de loop van de tijd is opgedaan door haar netwerk van experts.

Download het volledige rapport hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending