Verbind je met ons

Europese Commissie

De Commissie geeft toestemming voor drie genetisch gemodificeerde maïsvariëteiten als voedsel en diervoeder, maar niet voor de teelt, en verlengt de toestemming voor een andere

DELEN:

gepubliceerd

on

De Commissie heeft drie genetisch gemodificeerde maïs toegelaten en de toelating voor nog een genetisch gemodificeerde maïs verlengd. De autorisatiebesluiten hebben alleen betrekking op het gebruik ervan als voedsel of diervoeder en staan ​​de teelt ervan in de EU niet toe. Deze genetisch gemodificeerde maïsvariëteiten hebben een uitgebreide en strenge toelatingsprocedure doorlopen, die een hoog niveau van bescherming van de gezondheid van mens en dier en van het milieu garandeert. De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) heeft een gunstig wetenschappelijk oordeel uitgebracht en geconcludeerd dat deze genetisch gemodificeerde maïs net zo veilig is als hun conventionele tegenhangers.

De lidstaten bereikten geen gekwalificeerde meerderheid voor of tegen de machtiging bij het Permanent Comité en bij het daaropvolgende Comité van Beroep. De verantwoordelijkheid voor het vaststellen van het goedkeuringsbesluit viel derhalve bij de Commissie, in overeenstemming met de officiële procedure. De vergunningen zijn tien jaar geldig en elk product dat wordt geproduceerd met de toegestane genetisch gemodificeerde maïs zal onderworpen zijn aan de strenge EU-regels. regels voor etikettering en traceerbaarheid.

Zie voor meer informatie over ggo's in de EU hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending