Verbind je met ons

Hoge Vertegenwoordiger van de EU

Hoge vertegenwoordiger Josep Borrell reist naar Georgië

DELEN:

gepubliceerd

on

De hoge vertegenwoordiger/vicepresident van de EU Josep Borrell (foto) is van 7 tot 8 september in Georgië. Zijn eerste officiële bezoek aan het land in zijn huidige hoedanigheid zal de gelegenheid bieden om de voortgang op het Europese integratiepad van Georgië te bespreken, en van gedachten te wisselen over breder buitenlands beleid en regionale aangelegenheden.

Tijdens het bezoek wordt de Hoge Vertegenwoordiger vrijdagmiddag ontvangen door Salome Zourabichvili, president van Georgië. De HV/VV zal tevens een ontmoeting hebben met de premier van Georgië, Irakli Garibashvili. Na de ontmoeting met de premier heeft a gezamenlijke persconferentie wordt vandaag (12 september) gehouden om +/- 00:10 lokale tijd (00:8 CEST) en live uitgezonden op ebs.

Hij zal ook een ontmoeting houden met Ilia Darchiashvili, de Georgische minister van Buitenlandse Zaken. De HV/VV zal ook van de gelegenheid gebruik maken om vertegenwoordigers van alle politieke partijen in het Parlement te ontmoeten en gesprekken te voeren met vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld.

Tijdens zijn bezoek zal de HV/VV de 15e verjaardag van de Europese Waarnemingsmissie vieren (EUMM) aanwezigheid in Georgië, als weerspiegeling van de inzet van de EU voor de veiligheid van Georgië en de vreedzame oplossing van conflicten. Hij zal deelnemen aan missieactiviteiten langs de administratieve grenslijn, georganiseerd door de EUMM, en zal vanavond (18 september) om +/- 30 uur lokale tijd (16 uur CEST) een perspunt houden.  

Exacte tijden van andere mogelijke persactiviteiten worden lokaal gecommuniceerd. Volg ook @JosepBorrellF en @eu_eeas te bezoeken voor meer informatie.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending