Verbind je met ons

coronavirus

#Coronavirus pandemie toont aan dat er een enorme upgrade van IT-kracht in Europa nodig is, zegt #EPP

DELEN:

gepubliceerd

on

De EVP-Fractie in het Europees Parlement heeft opgeroepen tot een EU-datacenter, een gemeenschappelijke gegevensstandaard voor het verzamelen van gegevens over infecties, een "enorme upgrade" van de internetinfrastructuur en minder bureaucratie voor onderzoekers.

"De pandemie van het coronavirus heeft duidelijk gemaakt dat er een EU-datacenter moet worden opgericht voor noodhulp. We moeten dringend een platform opzetten om de beschikbare gegevens over infecties en ziekten van de pandemie te verzamelen en analyseren", aldus Christian Ehler MEP, woordvoerder van de EVP-fractie. voor industrie en onderzoek.

"Dit vereist ook een gemeenschappelijke datastandaard en we moeten hiervoor uiteraard volledig gebruik maken van kunstmatige intelligentie-tools", vervolgt Ehler.

De huidige situatie is dat de gegevens van de lidstaten niet kunnen worden vergeleken vanwege het ontbreken van gemeenschappelijke normen. De EVP-Fractie wil het werk van de Europese Commissie op dit gebied versnellen. De crisis heeft ook aangetoond hoe kwetsbaar de IT-infrastructuur in het algemeen is. Technologiebedrijven en content-streamingdiensten hebben de streamingkwaliteit in Europa moeten verminderen om verstoring van het internet te voorkomen, aangezien steeds meer mensen vanuit huis werken. Bovendien is het aantal cyberaanvallen tijdens de crisis verdubbeld.

"Het is niet moeilijk om de mogelijke chaos voor te stellen als ziekenhuizen of energienetwerken een black-out zouden krijgen als gevolg van dit dramatisch toegenomen internetverkeer. Het behoeft geen betoog dat onze IT-mogelijkheden een enorme upgrade nodig hebben", aldus Ehler.

Hij dringt ook aan op minder bureaucratie in onderzoeksfinanciering en op voortzetting van Europese onderzoeksprogramma's.

"Zonder de handen en de hersenen om het onderzoek te doen, gaan we nergens heen. We moeten onderzoekers in de hele Europese Unie heel concreet helpen door de administratieve lasten te verminderen en de continuïteit van werkgelegenheid en programma's voor onderzoekers te waarborgen", aldus Ehler.

advertentie

De EVP-Fractie roept ook op tot een "industrieel herstelplan" om de economie na de pandemie weer op te bouwen.

"Sommige mensen roepen op tot compleet nieuwe initiatieven, en die hebben we zeker nodig. Maar we moeten de baby niet met het badwater weggooien. We hebben al belangrijke nieuwe EU-initiatieven op het gebied van digitalisering, industrie en CO2-reductie. het werk moet doorgaan en zal belangrijk zijn voor ons economisch herstel ”, besluit Ehler.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending