Verbind je met ons

Brexit

Schotland verdedigen tegen een harde #Brexit

DELEN:

gepubliceerd

on

De vastberadenheid van de Britse regering om een ​​“destructieve en schadelijke harde Brexit” door te voeren betekent dat de Schotse regering haar inspanningen moet opvoeren om de belangen van Schotland te verdedigen.

Kabinetssecretaris voor de Grondwet Michael Russell zei dat degenen die het Brexit-beleid van de Britse regering aandrijven, niet geïnteresseerd zijn in het luisteren naar de roep om een ​​zachtere Brexit en dat de mensen in Schotland zich geen illusies mogen maken over de schade die zou worden veroorzaakt.

De Britse regering heeft duidelijk gemaakt dat zij zich niet zal verbinden aan de EU-normen of de jurisdictie van het Europese Hof van Justitie zal aanvaarden. In zijn toespraak tot de Commissie Cultuur, Europa en Externe Betrekkingen van het Schotse parlement zei Russell vandaag dat dit zou resulteren in nieuwe belemmeringen voor handel en export, een daling van het nationaal inkomen vergeleken met het EU-lidmaatschap en schade aan de sociale zorg en de NHS.

Bijgevolg zal de Schotse regering nu meer prioriteit geven aan werkzaamheden om de schade te beperken, terwijl ze Schotland het recht wil geven een ander pad te kiezen. Binnenkort zal er een nieuwe Continuity Bill aan het Schotse parlement worden voorgelegd, die het gemakkelijker zou maken om zich aan te passen aan toekomstige EU-normen op gebieden als het milieu en de mensenrechten.

Bovendien zal de Schotse regering proberen kwetsbare exportproducten zoals zeevruchten en rood vlees te beschermen, aandringen op voortdurende deelname aan EU-onderzoeks- en studentenprogramma's en vervanging zoeken voor veiligheidsinitiatieven, waaronder het arrestatiebevel van de EU.

Russell zei: “De Britse regering is vastbesloten een destructieve en schadelijke harde Brexit na te streven. Vanaf vandaag hebben de gedecentraliseerde ministers geen enkele kans meer gekregen om zelfs maar naar het onderhandelingsmandaat te kijken, laat staan ​​er invloed op uit te oefenen. Wij zullen uiteraard blijven proberen de belangen van Schotland te beschermen. Maar tenzij er iets fundamenteels verandert, is Groot-Brittannië van plan ons de zwaarste Brexit-situaties op te leggen, in plaats van met ons te onderhandelen. We moeten voor onszelf opkomen om dat te voorkomen.”

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending