Verbind je met ons

Egypte

Ontmoeting tussen president Charles Michel en president Abdel Fattah al-Sisi van Egypte

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 12 januari sprak voorzitter Charles Michel van de Europese Raad ontmoeting met Abdel Fattah al-Sisi, president van Egypte, in Caïro.

De crisis in Libië vormde de kern van hun discussie. President Michel herhaalde dat een politiek proces de enige weg vooruit is en dat de Libiërs centraal moeten staan ​​bij het bepalen van hun toekomst. Beiden spraken hun steun uit voor het proces van Berlijn en de initiatieven van de VN, die cruciaal zijn voor het bereiken van een politieke oplossing. Over Iran heeft de voorzitter van de Europese Raad zijn grote bezorgdheid geuit en zijn oproep tot maximale terughoudendheid herhaald.

De twee presidenten hadden ook een vruchtbare gedachtewisseling over de huidige status van de bilaterale betrekkingen en deelden de doelstelling van duurzame stabiliteit en sociaal-economische ontwikkeling. De EU erkent de inspanningen van Egypte om de migratiestromen in goede banen te leiden en vluchtelingen in het land op te vangen. President Michel bracht de situatie met betrekking tot de fundamentele vrijheden en de mensenrechten in Egypte aan de orde. De EU begrijpt de complexe situatie wat betreft dreigingen en veiligheidsuitdagingen, maar herinnert aan het belang van de eerbiediging van de universele rechten.

De presidenten kwamen overeen het partnerschap tussen de EU en Egypte verder te versterken.

Bezoek de website

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending