Verbind je met ons

EU

Tien jaar #LisbonTreaty en #CharterOfFundamentalRights

DELEN:

gepubliceerd

on

Parlementsvoorzitter David Sassoli, Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en voorzitter van de Europese Raad Charles Michel spraken tijdens de vergadering om de tienjarige verjaardag te vieren van de inwerkingtreding van het Verdrag van Lissabon, dat het Handvest van de grondrechten omzet in een juridisch bindend document . Korte interventies door fractiesprekers ronden het debat af.

Deze hervormingen introduceerden een een hoger niveau van democratische verantwoording en een betere bescherming van burgerlijke, politieke, economische en sociale rechten in de EU.

Meer informatie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending