Verbind je met ons

Kroatië

#Cohesiebeleid - Europese Commissie investeert in milieuvriendelijk vervoer in #Kroatië

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft een investering van meer dan € 311 miljoen van de Cohesiefonds het 44 km lange traject Hrvatski Leskovac-Karlovac van de Kroatische spoorlijn Zagreb-Rijeka, een dichtbevolkt gebied en een van de belangrijkste logistieke centra van Kroatië, te moderniseren.

Het project zal de milieu-impact van transport beperken door bij te dragen aan de verschuiving van de weg naar het spoor voor zowel vracht als passagiers, de reistijd te verkorten en de veiligheid te vergroten.

Commissaris voor Cohesie en Hervormingen Elisa Ferreira zei: “Het creëren en verbeteren van duurzame en milieuvriendelijke vervoerswijzen is een cruciaal onderdeel van onze inspanningen om de klimaatverandering te bestrijden – die we nog verder hebben gestimuleerd met onze Europese Green Deal die we gisteren hebben gepresenteerd. Deze investering uit het Cohesiefonds in een van de belangrijkste spoorwegen van Kroatië zal precies dat doen. Bovendien zal het niet alleen de milieu-impact van transport verminderen, maar ook de veiligheid vergroten en een positief economisch rendement genereren.”

Dit project, dat naar verwachting eind oktober 2023 operationeel zal zijn, maakt deel uit van de tak Rijeka-Zagreb-Boedapest van de mediterrane corridor van het trans-Europese vervoersnetwerk (TEN-T), en van de European Rail Freight Corridor 6, die de Mediterrane regio.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending