Verbind je met ons

EU

#Sakharov Walk of Freedom

DELEN:

gepubliceerd

on

David Sassoli (rechts) en Lorent Saleh tijdens de inhuldiging van de Sacharov Walk of Freedom

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Mensenrechten hebben de voorzitter van het Europees Parlement, David Sassoli, en de laureaat van de Sacharovprijs, Lorent Saleh, op 10 december 2019 in Brussel de "Sacharov Walk of Freedom" ingehuldigd buiten het Europees Parlement.

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Mensenrechten op 10 december hebben de voorzitter van het Europees Parlement, David Sassoli, en Lorent Saleh, laureaat van de Sacharovprijs, de Sacharov Walk of Freedom ingehuldigd.

De Sacharov Walk of Freedom bestaat uit 43 tegels op basis van keramiek, opgesteld op de Solidarność Esplanade buiten het Europees Parlement in Brussel, met daarop korte teksten over alle laureaten van de Sacharovprijs.

De tegels zijn chronologisch gerangschikt, te beginnen met 1988 toen de Sacharovprijs voor het eerst werd uitgereikt, in een cirkel richting 2019.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending