Verbind je met ons

China

Duitsland handhaaft niveau-veld voor #5G-leveranciers

DELEN:

gepubliceerd

on

Duitsland werd getipt dat het op het punt stond Huawei toe te staan ​​apparatuur te leveren voor 5G-netwerken in het land, en daarmee oproepen van de VS om de onder vuur liggende Chinese leverancier te verbieden te negeren. Reuters rapporten.

Een hoge overheidsbron vertelde de publicatie dat het land deze week een ‘veiligheidscatalogus’ zal publiceren, die is afgerond door de nationale netwerkregulator en cyberveiligheidswaakhond.

Het rulebook zal de intenties van Duitsland schetsen om een ​​gelijk speelveld te behouden voor leveranciers bij het bouwen van 5G-netwerken, zonder verboden op te leggen en zo Huawei in staat te stellen met operators in het land samen te werken.

“De Duitse aanpak voorzag niet in een clausule die een bedrijf zou uitsluiten”, aldus de regeringsfunctionaris.

De beslissing van het land komt niet als een grote verrassing. Ondanks druk van Washington Om het Chinese bedrijf te verbieden, hebben zowel Duitsland als Groot-Brittannië aangegeven dat Huawei een rol zou spelen bij de uitrol van 5G.

Vorige week weigerde de Europese Commissie Huawei ook uit te sluiten na een risicobeoordeling van 5G-netwerken, hoewel zij daar wel voor waarschuwde door de staat gesteunde bedreigingen aan de technologie, samen met een verhoogd risico dat gepaard gaat met infrastructuurovereenkomsten waarbij afzonderlijke leveranciers betrokken zijn.

De Europese aanpak staat in schril contrast met de VS, die exportsancties oplegde aan Huawei mei, wat ernstige gevolgen heeft voor de netwerk- en smartphoneactiviteiten.

advertentie

Beveiliging toegevoegd

Reuters zei dat de Duitse netwerkexploitanten zich hebben verzet tegen oproepen om het bedrijf te verbieden, waarvan de VS beweren dat het achterdeurtjes in zijn apparatuur gebruikt voor spionage.

Huawei wordt beschouwd als een toonaangevende leverancier van 5G-apparatuur en er bestond de vrees onder binnenlandse operators, die allemaal met het bedrijf samenwerken, dat een verbod de uitrol van de technologie met jaren zou kunnen vertragen en miljarden zou toevoegen aan de implementatiekosten.

Het beveiligingsregelboek zal echter vereisen dat Deutsche Telekom, Vodafone Duitsland en Telefonica Deutschland verbeterde beveiligingsnormen identificeren en toepassen op kritieke netwerkelementen. Reuters gerapporteerd.

Het zal ook vereisen dat leveranciers akkoord gaan met het betalen van schadevergoeding aan klanten als er bewijs wordt gevonden dat apparatuur voor spionage is gebruikt.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending