Kazachstan Railways (KTZ) heeft een memorandum van overeenstemming (MoU) getekend met Alstom om digitale technologieën voor spoorwegsignalering te ontwikkelen.

Het MoU omvat de ontwikkeling van digitale signalerings- en vergrendelingstechnologie, die zal worden geïmplementeerd bij het upgraden van de vergrendelingssystemen van de grootste treinstations in Kazachstan.

Sauat Mynbayev, CEO van KTZ, zei: “De modernisering van de spoorweginfrastructuur is een van de prioriteiten voor de ontwikkeling van de transportsector in het land.

"We zijn ervan overtuigd dat we in samenwerking met Alstom, een wereldleider, nieuwe technologieën zullen lanceren, met name de inzet van moderne signaleringssystemen op kortere termijn en op een kwalitatief hoog niveau."

De EKZ-faciliteit in Nur-Sultan houdt zich bezig met de productie en het onderhoud van locomotieven, evenals de productie van transformatoren aan boord. De andere locatie, KEP in Almaty, produceert wisselmachines.

Alstom Middle East, Africa and Central Asia senior vice-president Didier Pfleger zei: “Alstom heeft een expertise van meer dan 30 jaar en heeft 1,500 interlocking-systemen geïnstalleerd in meer dan 25 landen en we zullen blij zijn om state-of-the-art oplossingen te bieden naar Kazachstan om ons voorbeeldige langetermijnpartnerschap verder te ontwikkelen.”

Ondertussen ontving Alstom een ​​contract van € 70 miljoen om tien extra Coradia Polyvalent Léman Express-treinen te leveren aan de Franse regio Auvergne-Rhône-Alpe. De regio beschikt al over een vloot van 17 Coradia Polyvalente voertuigen.

advertentie

De Franse fabrikant van rollend materieel levert de treinen naar verwachting van december 2020 tot mei 2021.

Onlangs heeft Alstom zijn nieuwe generatie uitgerold Citadis X05-tram op het lightrailnetwerk in Noordwest-Frankrijk.