Verbind je met ons

Brexit

#Scotland – Secretaris van Constitutionele Betrekkingen waarschuwt voor ‘chaos’ zonder deal #Brexit

DELEN:

gepubliceerd

on


Minister van Constitutionele Betrekkingen Michael Russell heeft de acties uiteengezet die de Schotse regering onderneemt om Schotland zoveel mogelijk te beschermen tegen de ‘dreigingen’ van de Brexit.

In een verklaring aan het Schotse parlement zei Russell dat de bestaande financiële en personele middelen, ondersteund door £27 miljoen aan extra voorbereidingsfinanciering, worden afgestemd op gebieden met specifieke EU-exit-gerelateerde eisen om een ​​effectief antwoord te garanderen.

De heer Russell waarschuwde dat een ongekend aantal wetgevingsinstrumenten, bekend als wettelijke instrumenten, die nodig zijn om de Schotse wetten voor te bereiden op de Brexit, een zware last zullen leggen op het Schotse parlement en de Schotse regering.

Hij herhaalde dat de beste optie voor de Schotse economie, samenleving en bevolking het voortzetten van het lidmaatschap van de Europese interne markt en de douane-unie is.

Russell zei tegen de MSP's over de voorbereidingen van de Schotse regering voor een vertrek uit de EU: “Hoe zorgvuldig we ons ook voorbereiden op een no-deal-scenario, het zal nog steeds tot chaos leiden. Zelfs de no-dealplannen van de Britse regering zullen een overvloed aan overeenkomsten met de EU vereisen om effectief te kunnen functioneren. In een situatie waarin de onderhandelingen zijn mislukt, moeten we ons afvragen hoe plausibel dit is.

“Een no deal is niet onvermijdelijk, maar het Checkers Agreement is niet haalbaar en een blinde Brexit is niet acceptabel. Het zou dus het beste zijn om niet weg te gaan en het enige alternatief daarna is het voortgezette lidmaatschap van de interne markt en de douane-unie, wat essentieel is voor onze economie, onze samenleving en de bevolking van Schotland.

“De Schotse regering zal deze zaak blijven verdedigen en tegelijkertijd onze plicht vervullen om Schotland zo goed mogelijk te beschermen tegen de dreigingen van een Brexit – welke Brexit dan ook – die we niet willen en waar we niet voor hebben gestemd.”

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending