Verbind je met ons

EU

#SOTEU: Hoe je het debat het beste online volgt

DELEN:

gepubliceerd

on

20160912pht42212_width_600De Staat van de Europese Unie, een van de belangrijkste debatten van het jaar, begint op woensdag 14 september om 9 uur CET. Het is een kans om erachter te komen welke richting de EU het komende jaar zal inslaan en wat er beter had gekund. Ontdek de vele manieren waarop u het debat online kunt volgen en hoe u mee kunt doen aan de discussie op sociale media.

Het jaarlijkse State of the Union-debat is een kans voor EP-leden om het werk en de plannen van de Europese Commissie onder de loep te nemen en de toekomst van de EU te helpen bepalen. In de nasleep van de Brexit, de migratiecrisis en de terroristische dreigingen is het debat van deze week belangrijker dan ooit.

Het evenement begint met een toespraak van Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker, waarin hij het afgelopen jaar evalueert en plannen voor het komende jaar uiteenzet. Dit wordt gevolgd door een verhit debat waarbij EP-leden verdedigen wat volgens hen de prioriteiten van de EU zouden moeten zijn. Hun voorstellen variëren van een grotere rol voor de EU tot het behouden van de Unie zoals ze is, maar het efficiënter maken ervan, of zelfs tot het helemaal loskoppelen van het Europese project. Voor een idee van wat u kunt verwachten, bekijk onze artikel over de verwachtingen van groepsleiders voor het debat.

Live-verslaggeving

Het Parlement dashboards bevat zowel livestreaming als achtergrondinformatie, profielen van belangrijke sprekers en politieke groeperingen, foto's, relevante tweets en video's en nog veel meer.
Onze Storify De verslaggeving brengt u live updates, inclusief citaten, foto's en video's gedurende het hele debat.

Facebook
Op dinsdag 13 september geeft voorzitter Martin Schulz een live en interactief video-interview in het Parlement Facebook pagina. Het debat over de Staat van de EU wordt op 14 september ook live gestreamd op Facebook.

standpunten van de leden van het Europees Parlement
Ontdek wat Europarlementariërs op sociale media te zeggen hebben over de Staat van de EU EP Newshub.

advertentie

Twitter
Bovendien kunt u dankzij het Parlement live updates in uw eigen taal krijgen Twitter accounts. Tijdens het debat wordt een videocitaat van elke politieke leider getweet. Na het debat worden de beste tweets over de discussie samengebracht in Twitter-momenten. Je kunt ook deelnemen aan de online discussie via de hashtag #SOTEU.

audiovisueel materiaal

Uitgebreide verslaggeving door de audiovisuele dienst van het Parlement zal beschikbaar zijn op: speciale pagina, die live herhalingsblokken van ongeveer 10 minuten in uitzendkwaliteit biedt voor directe download, evenals fotoverslaggeving en audio-opnamen.

Meer informatie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending