Verbind je met ons

Zakelijk

13,000 banen gecreëerd door innovatie gebaseerde incubators

DELEN:

gepubliceerd

on

bedrijfsleven cijfers, die een succesvolle economische ontwikkeling of bankingcrisisEBN, het Brusselse innovatienetwerk, heeft de resultaten van haar jaarlijkse kwaliteitsonderzoek 2014 publiekelijk bekendgemaakt. Het netwerk, met meer dan 150 kwaliteitsgecertificeerde bedrijfs- en innovatiecentra in heel Europa en daarbuiten, heeft de creatie van meer dan 13.000 banen bevorderd en geholpen bij het ophalen van meer dan € 284 miljoen aan financiering voor kleine bedrijven.

Giordano Dichter, hoofd EU|BIC Services bij EBN, zegt: “Wij zijn erg trots op de resultaten van onze leden. EU|BIC's zetten hun inspanningen en middelen in om ondernemers met innovatieve ideeën te helpen deze ideeën om te zetten in levensvatbare, succesvolle en duurzame bedrijven. Dergelijke resultaten bevestigen de kracht van het EU|BIC-model als industriestandaard om naar op te kijken.”

Ook de CEO van EBN, Philippe Vanrie, demonstreerde zijn enthousiasme over dit onderwerp: “Gezien de huidige economische uitdagingen van Europa, tonen deze feiten en cijfers aan dat het EU-BIC-model een perfecte methode is om lokale en regionale bedrijven en innovatie-ondersteunende ecosystemen te professionaliseren en op te schalen. ”

De resultaten van de vragenlijst van dit jaar zijn samengevat te zien in deze infographic. Er zijn gegevens verzameld uit online zelfevaluatie, audits op locatie en kwaliteitscontrole door EBN. Naast een aanzienlijke werkgelegenheidscreatie heeft het netwerk in 18.600 6,300 potentiële nieuwe ondernemers, 9,000 start-ups en 2013 kleine en middelgrote ondernemingen ondersteund. De overlevingspercentages van de bedrijven na de incubatieperiode bedragen 90% en de prijs-kwaliteitverhouding bedraagt ​​slechts 8,066 euro aan publieke financiering per jaar. baan gecreëerd. Eind 2014 werd in een rapport van de Europese Rekenkamer al geconcludeerd dat incubators onder het EU|BIC-label efficiënter zijn in het besteden van overheidsgeld, betere resultaten boeken en een grotere impact hebben dan andere EU-incubators, dankzij het gebruik van goede middelen. mechanismen voor kwaliteit, benchmarking en monitoringi. Op basis van deze bewijzen en sterke impactresultaten nodigt EBN regionale en lokale overheden uit om het EU|BIC-model over te nemen bij het inzetten van efficiëntere bedrijfsondersteunende ecosystemen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending