Verbind je met ons

EU

Verklaring van hoge vertegenwoordiger/vicepresident Federica Mogherini ter gelegenheid van de 70e verjaardag van de bombardementen op Hiroshima (6 augustus 1945) en Nagasaki (9 augustus 1945)

DELEN:

gepubliceerd

on

hiroshima-845x1024‘Zeventig jaar later vergeten we het niet. We kunnen het niet vergeten. Zeventig jaar later zijn de beelden van de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki een van de sterkste herinneringen aan de wreedheden van de oorlog. Onze vaders en grootvaders zeiden toen gezamenlijk: Tijd: nooit meer. En collectief dragen we nog steeds de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de slachtoffers van Hiroshima en Nagasaki de laatste atoombomaanslagen waren. 

“Vanaf het einde van de Tweede Wereldoorlog zijn er vele pogingen geweest om de proliferatie van massavernietigingswapens in te dammen, zelfs in de meest gespannen periode van onze geschiedenis. De zeventigste verjaardag van de tragedies in Japan vertegenwoordigt een nieuwe oproep aan het hele De wereld moet doorgaan met het nastreven van effectieve non-proliferatie van massavernietigingswapens; het nastreven van de implementatie en universalisering van de bestaande ontwapenings- en non-proliferatienormen; het universaliseren en versterken van de bestaande verboden en moratoria op kernexplosies; en het streven naar een vreedzame , stabiele en welvarende wereld.

“Het bereiken van deze doelstellingen is de drijvende kracht achter een groot deel van ons werk vandaag de dag, zij het via de recente deal met Iran, of via de samenwerking met onze partners in het ASEAN Regional Forum, waarmee we deze week nog in Kuala Lumpur bijeenkomen, om Noord-Korea onder druk te zetten om op te geven. zijn nucleaire proliferatieprogramma.

“Als Europeanen weten we dat onze geschiedenis – de herinneringen aan oorlog en die aan integratie – de gelofte versterken om ervoor te zorgen dat de onmenselijkheid van oorlog zich niet herhaalt. En we willen een speciaal eerbetoon brengen aan de stad Hiroshima en aan de Vrede van Hiroshima Memorial Museum voor het wereldwijd blijven uitdragen van zijn boodschap van vrede. Wij Europeanen weten heel goed dat het levend houden van de herinnering de krachtigste manier is om tragedies in onze gemeenschappelijke toekomst te voorkomen."

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending