Verbind je met ons

werk

V&A: Detachering van werknemers

DELEN:

gepubliceerd

on

20140409PHT43037_originalWerknemers die tijdelijk naar het buitenland worden gedetacheerd, zullen meer bescherming krijgen op grond van een wetsontwerp waarover informeel overeenstemming is bereikt door de onderhandelaars van het Parlement en de Raad. De onderhandelaars van het Parlement hebben het ontwerp aangescherpt om de regels voor bedrijven te verduidelijken, door echte berichten te onderscheiden van pogingen om de wet te omzeilen, maar gaven de EU-lidstaten ook enige flexibiliteit bij het uitvoeren van inspecties.

De nota beschrijft de nieuwe regels die gericht zijn op het verbeteren van de handhaving van de richtlijn uit 1996 over de arbeidsomstandigheden van werknemers die van het ene EU-land naar het andere worden gedetacheerd om voor een beperkte periode diensten te verlenen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending