Verbind je met ons

Toetreding

Voorzitter Barroso feliciteert de Servische premier Vučić met zijn benoeming

DELEN:

gepubliceerd

on

20-Aleksandar-Vucic-AFP-GetFotokrediet
Op 27 april stuurde de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, de volgende felicitatieboodschap naar Aleksandar Vučić
(foto) over zijn benoeming tot Servische premier:

"Geachte premier,

"Ik feliciteer u van harte met uw benoeming tot premier van Servië op dit cruciale moment voor de betrekkingen tussen de Europese Unie en Servië in het eerste jaar van de toetredingsonderhandelingen. Ik kijk ernaar uit om met u samen te werken aan deze veeleisende onderneming, op basis van van gedeelde waarden en gemeenschappelijke doelen.

‘Het Servische volk heeft u een duidelijk mandaat en een grote verantwoordelijkheid toevertrouwd om, als centrale prioriteit van uw regering, de Europese integratie van Servië en het hervormingsproces na te streven.

“Servië heeft al belangrijke stappen gezet op weg naar de Europese Unie en ik ben ervan overtuigd dat Servië er onder uw vastberaden leiding in zal slagen de belangrijkste uitdagingen die voor ons liggen aan te pakken. Dit betreft met name het goed functioneren van alle democratische instellingen, de versterking van de heerschappij van de wet en het in de praktijk verbeteren van de eerbiediging van alle fundamentele rechten. Servië wordt geconfronteerd met ernstige economische moeilijkheden. De Europese Commissie wil u daarom helpen bij het verbeteren van het economisch bestuur en het uitvoeren van de noodzakelijke structurele hervormingen die voldoende groei en het concurrentievermogen van uw land zullen garanderen. economie.

­

“Servië is een belangrijke speler in Zuidoost-Europa. Ik verwacht daarom dat het land een centrale bijdrage zal blijven leveren aan de stabiliteit van de regio en aan regionale samenwerking en verzoening in het bijzonder. In deze context nodig ik u uit om vooruitgang te boeken in uw moedige pogingen om de normalisering van de betrekkingen met Pristina. Voortdurende vooruitgang in deze cruciale dialoog zal hand in hand moeten gaan met de toetredingsonderhandelingen.

advertentie

‘Ik wens u en uw regering veel succes en kijk uit naar onze samenwerking.

"Met vriendelijke groet, José Manuel Durão Barroso"

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending