Verbind je met ons

Europese Commissie

Zevende top EU-Republiek Korea ter gelegenheid van 50 jaar samenwerking

DELEN:

gepubliceerd

on

5059042061_1030aaf404_oDe zevende top EU-Republiek Korea vindt plaats in Brussel op 8 november 2013. De EU zal worden vertegenwoordigd door de voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy en door de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso. De Republiek Korea wordt vertegenwoordigd door president PARK Geun-hye, die eerder dit jaar in functie trad na haar verkiezing in december 2012. Ook commissaris voor Handel Karel De Gucht en commissaris voor Onderzoek, Innovatie en Wetenschap Máire Geoghegan Quinn zullen aanwezig zijn.

"Deze top markeert 50 jaar bilaterale betrekkingen tussen de EU en Zuid-Korea. In de loop der jaren is onze relatie veranderd in een strategisch partnerschap. We werken samen met Korea in multilaterale fora om te werken aan vrede en welvaart, non-proliferatie en ontwapening te bevorderen, mensenrechten te beschermen, cyberveiligheid te bevorderen en onze capaciteiten te mobiliseren voor de bevordering van duurzame ontwikkeling. deelname aan crisisbeheersingsmissies van de EU, en haar initiatieven met betrekking tot de regionale veiligheid in Azië, met inbegrip van die gericht op het opbouwen van vertrouwen op het Koreaanse schiereiland", zei voorzitter Van Rompuy voorafgaand aan de bijeenkomst.

Voorzitter Barroso zei: "Ik kijk ernaar uit om president Park in Brussel te verwelkomen in zo'n symbolisch jaar waarin we de 50e verjaardag van onze bilaterale betrekkingen vieren. Ik ben blij dat ik de afgelopen jaren heb bijgedragen om deze betrekkingen om te vormen tot een echt strategisch partnerschap , die steeds sterker is geworden. Tijdens deze top zullen we onze succesvolle samenwerking zowel op politiek als op economisch gebied voortzetten, waar onze handelsovereenkomst een belangrijke mijlpaal vormt. Korea's doel van "creatieve economie" en de strategie van de EU voor slimme, duurzame en inclusieve groei vullen elkaar aan en we hebben veel baat bij samenwerking met elkaar op gebieden als onderzoek, hoger onderwijs en industrie. We waarderen ook de rol van Korea in mondiale kwesties en we zijn van plan onze standpunten verder uit te werken samen over de G20, internationale ontwikkeling en klimaatverandering. Ik heb dus zeer hoge verwachtingen en ik ben ervan overtuigd dat deze top het toneel en het kader zal vormen voor nog eens 50 jaar vruchtbare betrekkingen."

De Summit begint met een korte tête-à-tête, gevolgd door een plenaire sessie en een persconferentie (11.50-12.20) voorafgaand aan de Summit-lunch. Commissaris Geoghegan-Quinn en RoK-minister van Wetenschap, ICT en Toekomstplanning Choi zullen voor de pers een regeling ondertekenen voor de uitwisseling van onderzoekers.

Aan het einde van de top zal een verklaring van de leiders worden afgegeven ter gelegenheid van 50 jaar bilaterale betrekkingen tussen de EU en de Republiek Korea, samen met de traditionele gezamenlijke persverklaring.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending