Verbind je met ons

Europese Commissie

Commissaris Borg naar Europa te debatteren met de Maltese burgers

DELEN:

gepubliceerd

on

1381207_740276789322570_103016546_nThe debate on the future of Europe is coming to Malta on 7 November. Commissioner Tonio Borg will be holding a Citizens’ Dialogue at Hotel Phoenicia, Floriana, including MEPs, NGO representatives, mayors, local councillors, and students.

“After almost ten years of EU membership, the Maltese have a lot to say to the EU about its future,” said Health Commissioner Borg. “While I am encouraged to see that Maltese people appreciate their place in the EU, I am aware that they have concerns in areas such as migration and the future of the EU. Tomorrow’s Dialogue is a chance to listen to people’s views and expectations on European policy issues.”

This Citizens’ Dialogue in Malta forms part of an event series which has continued throughout 2013, the European Year of Citizens. Smaller debates have already taken place across Malta and Gozo in the past weeks. These were held in partnership with the Malta-EU Steering and Action Committee (MEUSAC).

The Dialogue will be moderated by Herman Grech (Head of Media, Times of Malta) and will cover areas such as citizens’ rights and the future of Europe.

Het debat vindt plaats op 7 november van 17h-19h in Hotel Phoenicia in Floriana. Martin Bugelli, hoofd van de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Malta, en dr. Peter Agius, hoofd van het voorlichtingsbureau van het Europees Parlement op Malta, zullen het panel voltooien.

Het debat is live te volgen via webstream. Burgers uit heel Europa kunnen ook deelnemen via Twitter met behulp van de hashtag #EUDeb8.

Achtergrond

advertentie

Waar gaan de burgerdialogen over?

In januari startte de Europese Commissie het Europees Jaar van de burger (IP / 13 / 2), a year dedicated to citizens and their rights. Throughout the year, members of the Commission are holding debates with citizens about their expectations for the future in Citizens’ Dialogues all over the EU.

Verschillende commissarissen hebben al in heel Europa gedebatteerd. Er zullen nog veel meer dialogen plaatsvinden in de hele Europese Unie tot het einde van 2013 en in de eerste paar maanden van 2014 - waarbij Europese, nationale en lokale politici een debat aangaan met burgers uit alle geledingen van de samenleving.

Volg alle dialogen hier.

In de twintig jaar sinds de invoering van het EU-burgerschap is er veel bereikt. Uit een recente Eurobarometer-enquête blijkt dat 81% van de Maltezen zich Europees voelt (62% gemiddeld voor EU-burgers). Alleen 51% zegt echter dat ze weten welke rechten het EU-burgerschap met zich meebrengt. Tegelijkertijd wil 69% van de Maltezen meer weten over hun rechten als EU-burgers.

This is why the Commission has made 2013 the European Year of Citizens, a year dedicated to citizens and their rights. The Citizens’ Dialogues are at the heart of this year.

Waarom is de Commissie dit nu aan het doen?

Omdat Europa op een kruispunt staat. De komende maanden en jaren zullen beslissend zijn voor de toekomstige koers van de Europese Unie, waarbij veel stemmen spreken over de ontwikkeling naar een politieke unie, een Federatie van Nationale Staten of een Verenigde Staten van Europa. Bovendien moet de Europese integratie hand in hand gaan met het versterken van de democratische legitimiteit van de Unie. Het is daarom belangrijker dan ooit om burgers een directe stem te geven in dit debat.

Wat zal de uitkomst van de Dialogen zijn?

De feedback van burgers tijdens de dialogen zal de Commissie helpen bij het opstellen van plannen voor een toekomstige hervorming van de EU. Een van de hoofddoelen van de dialogen zal ook zijn om de basis voor de 2014 Europese verkiezingen voor te bereiden.

Op 8 mei 2013 heeft de Europese Commissie haar tweede EU gepubliceerd Citizenship Report, Die naar voren 12 nieuwe concrete maatregelen om de problemen van de burgers nog steeds (te lossen zetIP / 13 / 410 en MEMO / 13 / 409). Het Burgerrapport is het antwoord van de Commissie op een grote onlineraadpleging die in mei 2012 werd gehouden (IP / 12 / 461) en de vragen en suggesties die zijn gedaan in de burgerdialogen over de rechten van EU-burgers en hun toekomst.

De dialoog van Valletta.

Debatten met burgers over de toekomst van Europa. 

Europees Jaar van de burger.

Europeanen hebben hun zegje: resultaten van de raadpleging over de rechten van EU-burgers.

Homepage van gezondheidscommissaris Tonio Borg.

Site van de vertegenwoordiging van de EG in Malta.

Volg commissaris Borg op Twitter: @borgton

Bijdragen aan het debat op Twitter: #EUdeb8

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending