Verbind je met ons

Milieu

Duurzaam vervoer: 7 miljard euro beschikbaar voor belangrijke infrastructuurprojecten in het kader van de Connecting Europe Facility (CEF)

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Commissie heeft een oproep tot het indienen van voorstellen gelanceerd in het kader van de Connecting Europe Facility (CEF) voor vervoer. Er is ruim 7 miljard euro beschikbaar voor projecten die zich richten op nieuwe, verbeterde en verbeterde Europese vervoersinfrastructuur op het trans-Europese vervoersnetwerk (TEN-T), waarbij het gaat om spoorwegen, binnenwateren, zee- of binnenhavens of wegen. De voor financiering geselecteerde projecten zullen de EU helpen haar doelstellingen te verwezenlijken klimaat doelstellingen.

Projecten die de Solidariteitsstroken EU-Oekraïne, opgezet om de export en import van Oekraïne te vergemakkelijken, komt ook in aanmerking. Voor de eerste keer, entiteiten uit Oekraïne en Moldavië kunnen rechtstreeks EU-financiering aanvragen met deze oproep, sinds de ondertekening van de CEF-associatieovereenkomsten met de twee landen eerder dit jaar. 

Commissaris voor Transport Adina Vălean zei: “Deze oproep tot het indienen van voorstellen zal de grootste zijn in termen van beschikbare begroting in het kader van de Connecting Europe Facility 2021-2027. We stellen ruim € 7 miljard beschikbaar voor projecten die een slim en duurzaam transportsysteem zullen ondersteunen, met een sterke focus op grensoverschrijdende projecten tussen lidstaten. Deze uitdagende tijden hebben ook het belang onderstreept van een sterk transportnetwerk van spoorwegen, binnenwateren en maritieme routes, dat het concurrentievermogen van onze industrie zal vergroten, burgers dichter bij elkaar zal brengen en Oekraïne en Moldavië stevig in de EU zal verankeren.”  

Infrastructuurprojecten die in het kader van deze oproep worden gefinancierd, zullen verbeteren veiligheid en interoperabiliteit binnen het EU-vervoersnetwerk. De oproep heeft ook betrekking op projecten het verbeteren van de veerkracht van de vervoersinfrastructuur tegen natuurrampen. Deze investeringen zullen de connectiviteit versterken om het concurrentievermogen van de interne markt voor zowel passagiers als vracht te versterken, voor een hogere levenskwaliteit en lagere emissies.  

Aanvragers worden uitgenodigd om hun voorstellen uiterlijk 30 januari 2024 in te dienen. Nadere informatie is beschikbaar online..  

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending