Verbind je met ons

Overstroming

Pakistan: EU maakt 1 miljoen euro aan humanitaire hulp vrij om te reageren op moessonoverstromingen

DELEN:

gepubliceerd

on

De EU heeft nog eens 1 miljoen euro aan humanitaire hulp vrijgemaakt om te reageren op de overstromingen die Pakistan de afgelopen weken hebben getroffen en die direct of indirect ongeveer 900,000 mensen hebben getroffen. De financiering zal helpen tegemoet te komen aan de meest dringende behoeften van kwetsbare mensen in de provincies Balochistan, Sindh, Punjab en Khyber Pakhtunkhwa (KP), aangezien de gebieden het zwaarst getroffen zijn. 

Crisisbeheersingscommissaris Janez Lenarčič zei: “Een jaar na de tragische overstromingen die enorm lijden in Pakistan hebben veroorzaakt, blijft de EU zich inzetten voor het helpen van de meest behoeftigen. Nu een nieuw regenseizoen opnieuw duizenden mensen in delen van het land heeft verdreven, zal deze extra EU-financiering kwetsbare gemeenschappen helpen hun vroegere levens te herstellen.”

Deze toewijzing zal worden gebruikt om multisectorale humanitaire hulp te bieden aan degenen die ontheemd blijven, evenals aan degenen die zijn teruggekeerd naar hun plaats van herkomst, gezien de omvang van de schade aan huizen en belangrijke basisvoorzieningen zoals water en sanitaire voorzieningen of gezondheidszorg. Naarmate het winterseizoen nadert, zullen multifunctionele geldhulp, onderdak en non-foodartikelen prioriteit krijgen. 

Deze nieuwe financiering komt bovenop de 16.5 miljoen euro die al eerder aan humanitaire hulp aan Pakistan was toegewezen dit jaar, om hulp te bieden aan de meest kwetsbare bevolkingsgroepen die getroffen zijn door conflicten en door het klimaat veroorzaakte rampen.  

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending