Verbind je met ons

Zakelijk

#EuropeanUnion: EU in 2015 - Algemeen Verslag van de activiteiten van de Europese Unie bekendgemaakt

DELEN:

gepubliceerd

on

AP428963175563

Vandaag (9 maart) heeft de Europese Commissie de editie 2015 van het Algemeen Verslag van de activiteiten van de Europese Unie gepubliceerd.

Het Algemeen Verslag behandelt de belangrijkste gebeurtenissen en initiatieven van het jaar. Dit jaar omvatten deze onder meer de inspanningen van de EU om de vluchtelingencrisis aan te pakken, de overeenkomst inzake steun aan Griekenland, de reactie van de EU na de terroristische aanslagen in Parijs en de lancering van het investeringsplan voor Europa, evenals andere belangrijke initiatieven zoals de digitale eengemaakte markt, de energie-unie en de kapitaalmarktenunie.

Het verslag en een aparte kortere samenvatting ervan presenteren de activiteiten van de EU op een burgervriendelijke manier, die niet alleen toegankelijk is voor degenen die bekend zijn met EU-aangelegenheden, maar ook voor het grote publiek. De interactiviteit en de visuele impact zijn dit jaar sterk verbeterd door veelvuldig gebruik van hyperlinks, foto's, video's en infographics. De publicatie van het algemeen verslag is een verdragsverplichting, zoals uiteengezet in artikel 249, lid 2, van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie.

Het rapport is beschikbaar in alle officiële EU-talen hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending