Verbind je met ons

Klimaatverandering

EIB steunt efficiëntere energieopwekking en emissiereducties in Rusland

DELEN:

gepubliceerd

on

ImpressieDe Europese Investeringsbank (EIB) leent 100 miljoen euro (RUB 4 miljard) ter ondersteuning van de modernisering van de energie- en warmteopwekkingstechnologie in Vladivostok.

Het project maakt deel uit van een groter programma om aardgas naar het Verre Oosten van Rusland te brengen, waardoor een overstap van steenkool naar aardgas als primaire energiebron mogelijk wordt en de CO2-uitstoot wordt verminderd.

De lening – de eerste die ooit door de EIB in Russische roebels is verstrekt – zal de installatie financieren van drie nieuwe ultramoderne gecombineerde warmte- en krachtgasturbine-eenheden, die de elektriciteits- en warmteproductie zullen verhogen en het milieu en de energievoorziening zullen verbeteren. efficiëntieprestaties in overeenstemming met de beste praktijken.

“Deze lening zal bijdragen aan de beperking van de klimaatverandering, wat een topprioriteit is voor de Europese Unie en daarom ook een van de belangrijkste operationele prioriteiten van de EIB”, aldus EIB-vicepresident Wilhelm Molterer, die verantwoordelijk is voor de kredietverlening in Rusland. eraan toevoegend dat het project ook bijdraagt ​​aan de implementatie van het EU-Rusland Partnerschap voor Modernisering.

De operatie wordt uitgevoerd in het kader van het klimaatveranderingsmandaat van de EIB voor niet-EU-landen, dat in 2011 werd geïntroduceerd en wordt medegefinancierd met de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling.

Elk van de drie nieuwe eenheden zal bestaan ​​uit een hoogefficiënte gasturbine van 46.5 MW en een bijbehorende warmwatergenerator met warmteterugwinning van 40 Gcal/uur. Dit zal helpen om de warmtebasislast in Vladivostok het hele jaar door te dekken en elektriciteit aan de regio te leveren. Het project omvat ook de installatie van drie verwarmingsketels (elk 100 Gcal/u) om de winter-/pieklasten op te vangen en ter vervanging van de oude verwarmingsketels die momenteel worden gebruikt.

Konstantin Bessmertniy, lid van de raad van bestuur van JSC RusHydro, de projectpromotor, zei: “RusHydro onthult nu een grootschalig bouwproject in het Verre Oosten van Rusland. De bouw van de nieuwe elektriciteitscentrales zal de energiezekerheid van de regio vergroten en consumenten voorzien van een betrouwbare stroomvoorziening. Steun voor onze projecten van grote financiële instellingen zoals de Europese Investeringsbank is uiteraard een voordeel en zal helpen om de implementatie van RusHydro’s investeringsplannen tot een succes te maken.”

advertentie

Sergei Tolstoguzov, algemeen directeur van JSC 'Energy Systems of East', zei: “Vandaag wordt het zuiden van de regio Primorye geconfronteerd met een gebrek aan energie. Door de bouw van het nieuwe station zal de stad twee onafhankelijke elektriciteitscentrales krijgen. De WKK-input van Vostochnaya zal de warmtekrachtcapaciteit van Vladivostok vergroten en de noodzakelijke voorziening voor elektriciteit en warmte creëren. Volgens onze experts zal het station elektriciteit leveren aan ruim 50,000 appartementen en warmte leveren aan ruim 600 meergezinswoningen.”

Achtergrond

De Europese Investeringsbank is de langetermijnleningsinstelling van de Europese Unie en is eigendom van de lidstaten. Het breidt langetermijnfinanciering uit naar levensvatbare projecten om bij te dragen aan de beleidsdoelstellingen van de EU.

De EIB financiert projecten in de Russische Federatie in het kader van haar leningsmandaat voor de oostelijke buurlanden (Armenië, Azerbeidzjan, Georgië, Moldavië, Rusland en Oekraïne), dat 3.8 miljard euro bedraagt ​​voor de periode 2007-2013 en bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van de lokale particuliere sector, de verbetering van de sociale en economische infrastructuur, en de mitigatie van en aanpassing aan de klimaatverandering.

RusHydro Group is een van de grootste productiebedrijven van Rusland. Het is de grootste producent van hernieuwbare energie in Rusland, met meer dan 70 productiefaciliteiten in Rusland en daarbuiten. Het beheert ook een aantal R&D-, engineering- en retail-elektriciteitsbedrijven. De thermische activa van de Groep worden beheerd door een dochteronderneming (RAO Energy System) in het Verre Oosten van Rusland. De totale elektriciteitsopwekkingscapaciteit bedraagt ​​36.5 GW en de verwarmingscapaciteit 16 Gcal/uur.

De Russische Federatie bezit 67.1% van RusHydro, terwijl de rest in handen is van andere institutionele en individuele aandeelhouders (meer dan 360). De aandelen van het bedrijf worden verhandeld op de MICEX- en RTS-beurzen en zijn opgenomen in de EM- en Rusland-indexen van MSCI. De DDR's van het bedrijf worden verhandeld op de IOB van LSE en de ADR's op OTCQX International.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending