Verbind je met ons

Economie

Europese steun voor zeven nieuwe scholen in Home Counties

DELEN:

gepubliceerd

on

EIBDe Europese Investeringsbank (EIB) heeft ermee ingestemd de bouw van zeven nieuwe middelbare scholen in Hertfordshire, Berkshire en Bedfordshire te ondersteunen, die de onderwijsfaciliteiten en het schoolleven voor duizenden kinderen in de Home Counties zullen verbeteren.

De zeven scholen omvatten vijf in Hertfordshire, Kings Langley School, Westfield Academy in Watford, Bishop's Hatfield Girls School, Goffs School in Cheshunt en Longdean School in Hemel Hempstead. Reading Girls School en Stopsley High School in Luton zullen ook worden ondersteund onder het nieuwe initiatief.

Het programma omvat de sloop van ongebruikte gebouwen, het upgraden van bestaande faciliteiten en de bouw van nieuwe scholen. De verwachting is dat de komende weken met de bouw van de nieuwe scholen wordt begonnen.

De bouw van de zeven nieuwe scholen wordt ondersteund door een langetermijnlening van GBP 67 miljoen van de Europese Investeringsbank, die ongeveer 40% van de totale projectkosten vertegenwoordigt.

De scholen vertegenwoordigen de tweede lichting van het bredere Priority School Building Program (PSBP) dat de bouw van in totaal 46 nieuwe openbare basisscholen en middelbare scholen in heel Engeland zal ondersteunen. De Europese Investeringsbank zal ongeveer £274 miljoen ter beschikking stellen voor het totale programma onder een leningsovereenkomst van 25 jaar.

Steun voor de bouw van twaalf scholen in het noordoosten in het kader van de eerste reeks van het Priority School Building Program werd eerder deze maand bevestigd.

“De Europese Investeringsbank zet zich in voor het ondersteunen van langetermijninvesteringen die het onderwijs in heel Europa verbeteren. Middelbare scholieren in Hertfordshire, Berkshire en Bedfordshire zullen in de toekomst een nog beter onderwijs krijgen als gevolg van het akkoord van vandaag. Lokale bouwbedrijven zullen ook profiteren van de bouwwerkzaamheden in deze en andere scholen in het hele land in het kader van het bredere Priority School Building Programme. De afgelopen jaren hebben duizenden scholieren, studenten uit het hoger onderwijs en voortgezet onderwijs in het Verenigd Koninkrijk geprofiteerd van door de EIB gesteunde investeringen in betere faciliteiten en moderne leeromgevingen.” zei Jonathan Taylor, vice-president van de Europese Investeringsbank.

advertentie

Door schoolontwikkelingsprogramma's te groeperen en de financieringsvereisten samen te voegen, heeft het Education Funding Agency toegang gekregen tot goedkopere financiering en de inkoop voor elke groep scholen gestroomlijnd.

Het PSBP is een centraal beheerd programma dat is opgezet om tegemoet te komen aan de behoeften van de scholen die dringend reparatie nodig hebben. Via het programma zullen 260 scholen worden herbouwd of zullen de onderhoudsbehoeften worden vervuld door de Education Funding Agency (EFA). Senior obligaties zullen worden verstrekt door de Europese Investeringsbank en senior obligaties waarop wordt ingeschreven door Aviva Annuity UK Limited.

Er wordt verwacht dat Aviva Investors en de Europese Investeringsbank elk ongeveer 50% van de senior schulden zullen verstrekken, terwijl INPP mezzanine-schulden zal verschaffen. Amber Infrastructure zal optreden als leningadministratieagent en zakelijke dienstverlener. Ashurst LLP (juridisch) en HSBC (financieel) hebben de EFA geadviseerd bij de aanschaf van de aggregator.

De afgelopen tien jaar heeft de Europese Investeringsbank bijna £2.5 miljard ter beschikking gesteld voor onderwijsinvesteringen in heel Groot-Brittannië. Dit omvatte steun voor de ontwikkeling van universiteitscampussen in Edinburgh, York, Strathclyde, Swansea, Aston, Birmingham en Kent en steun voor de bouw van nieuwe gebouwen voor beroepsopleidingen in het City of Glasgow College. De EIB heeft de afgelopen jaren investeringen in scholen ondersteund in het kader van het Building Schools for the Future-programma, maar ook rechtstreeks voor negen scholen in Newcastle in het kader van een lokale regeling.

Vorig jaar verstrekte de Europese Investeringsbank een recordbedrag van 6 miljard pond voor langetermijninvesteringen in belangrijke infrastructuur in het Verenigd Koninkrijk, waaronder steun voor nieuwe ziekenhuizen, betere water- en rioleringsinfrastructuur, hernieuwbare energie en energietransmissie en investeringen in de particuliere sector.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending