Verbind je met ons

kunstmatige intelligentie

Internationale samenwerking op het gebied van #ICT-onderzoek is een centraal tandwiel in het wiel bij het aanpakken van de wereldwijde uitdagingen van vandaag

DELEN:

gepubliceerd

on

 

Onderzoekers en wetenschappers van over de hele wereld werken samen om een ​​vaccin te vinden om het coronavirus te bestrijden. Bedrijven uit Europa, China, de VS, Australië en Canada lopen voorop bij het zoeken naar medische oplossingen om Covid-19 aan te pakken. Maar er is één gemene deler in het werk van al deze specifieke onderzoeksprogramma's. Ze brengen wetenschappers uit verschillende delen van de wereld samen om aan dit ongelooflijk belangrijke veld van gezondheidsonderzoek te werken, schrijft Abraham Liu, de belangrijkste vertegenwoordiger van Huawei aan de EU-instellingen.

 

Abraham Liu, de belangrijkste vertegenwoordiger van Huawei bij de EU-instellingen.

Abraham Liu, de belangrijkste vertegenwoordiger van Huawei bij de EU-instellingen.

Het streven naar wetenschappelijke excellentie stopt niet bij een bepaalde geografische grens. Als zowel overheden als bedrijven de meest innovatieve producten en oplossingen op de markt willen brengen, moeten ze een beleid van internationale samenwerking en betrokkenheid volgen.

Met andere woorden, ervoor zorgen dat de beste wetenschappers ter wereld samenwerken om een ​​gemeenschappelijk doel na te streven. Dit kan bijvoorbeeld verband houden met gezamenlijke onderzoeksactiviteiten ter bestrijding van chronische gezondheidsproblemen, bestrijding van klimaatverandering en voor de bouw van de meest milieuvriendelijke en energiezuinige steden van de toekomst.

Vooruitgang op het gebied van informatie- en communicatietechnologieën (ICT) ondersteunen nu de innovatieve ontwikkeling van alle verticale industrieën. De sectoren energie, transport, gezondheid, industrie, financiën en landbouw worden gemoderniseerd en getransformeerd door middel van digitaal vernuft.

advertentie
  • 5G kan er nu voor zorgen dat medische operaties op afstand kunnen worden uitgevoerd.
  • Vooruitgang in kunstmatige intelligentie (AI) kan helpen bij het identificeren van Covid-19 via cloudapplicaties.
  • Innovaties op het gebied van het internet der dingen (IOT) zorgen voor een efficiëntere werking van watervoorzieningssystemen door automatisch fouten en lekken te identificeren.
  • Tegenwoordig wordt 25% van alle verkeersopstoppingen in steden veroorzaakt door mensen die op zoek zijn naar parkeerplaatsen. Door datacenters goed te gebruiken en door het gebruik van video-, spraak- en datadiensten te integreren, worden verkeerslicht- en parkeersystemen operationeel efficiënter.
  • 5G levert zelfrijdende auto's omdat de reactietijden van latentie bij het uitvoeren van instructies nu veel lager zijn dan bij 4G. Autobedrijven gebruiken nu servercomputers om nieuwe voertuigmodellen te testen, in plaats van fysieke auto's in te zetten voor dergelijke demonstraties.
  • 85% van alle traditionele bankdiensten wordt nu online uitgevoerd. Vooruitgang in AI leidt ook de strijd in de strijd tegen creditcardfraude.
  • Door sensoren goed te gebruiken om de bloeddruk en hartslag bij vee te identificeren, kan de melkproductie met 20% toenemen.

De kern van al deze vorderingen is een zeer sterk engagement van zowel de publieke als de private sector om te investeren in fundamenteel onderzoek. Dit omvat gebieden zoals wiskundige algoritmen, milieuwetenschappen en energie-efficiëntie. Maar internationale samenwerking en betrokkenheid is het belangrijkste onderdeel bij het realiseren van de digitale transformatie die we vandaag zien.

De beleidsdoelstellingen van Horizon Europa (2021-2027) zullen met succes worden behaald door positieve internationale samenwerking. Dit onderzoeksprogramma van de EU zal helpen Europa geschikt te maken voor het digitale tijdperk, een groene economie op te bouwen, klimaatverandering aan te pakken en de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties te verwezenlijken. Huawei kan en zal de EU helpen deze cruciale sociale en economische beleidsdoelstellingen te verwezenlijken.

Huawei zet zich in om ons beleid van internationale betrokkenheid voort te zetten om nieuwe innovatieve producten en oplossingen op de markt te brengen. Huawei heeft meer dan 2400 onderzoekers in Europa in dienst, van wie 90% lokale rekruten zijn. Ons bedrijf werkt met meer dan 150 universiteiten in Europa aan verschillende onderzoeksactiviteiten. Huawei neemt actief deel aan onderzoeks- en wetenschappelijke initiatieven van de EU, zoals Horizon 2020.

De private en publieke onderzoeks- en onderwijsgemeenschappen uit alle delen van de wereld kunnen en zullen - door samen te werken - met een gemeenschappelijk gevoel voor doel, de ernstige mondiale uitdagingen aanpakken waarmee we vandaag worden geconfronteerd.

Waar we verenigd zijn, zullen we slagen. Waar we verdeeld zijn, zullen we falen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending