Verbind je met ons

Zakelijk

Anatoly Makeshin, oprichter van Njoy Payments, over het nieuwe betalingstijdperk

DELEN:

gepubliceerd

on

Als ondernemer en fintech-investeerder, die een start-up opbouwt in de Europese acquisitie-industrie, constateer ik dat met de intensivering van de concurrentie tussen verkopers en producenten, klanten de manieren waarop zij hun geld aan verschillende zaken uitgeven, diversifiëren. Of het nu gaat om het kopen van koffie of een t-shirt, of zelfs het kopen van een ziektekostenverzekering en vliegtickets, mensen zijn gewend geraakt aan het gebruik van geleend geld, meestal in de vorm van wijdverbreide creditcards - schrijft Anatoly Makeshin

Dankzij de toegang tot geleend geld kunnen ze van goederen of diensten genieten voordat ze de leningen die ze van de banken ontvangen, afdekken. 

Het streven naar klantenloyaliteit en hun geldmiddelen zorgt echter voor een competitieve omgeving onder betalingsdienstaanbieders die door bedrijven worden ingeschakeld om hun aanbod te verkopen. En Njoy Payments is ongetwijfeld een dynamische deelnemer aan deze steeds snellere race die in heel Europa aan kracht wint.

De verschuiving van traditionele offline markten naar online verkoop, een trend die al in beweging was, kreeg een impuls tijdens de Covid-19-pandemie. Deze crisis heeft miljarden mensen wereldwijd de mogelijkheid, of vanuit een ander perspectief, de luxe ontnomen om offline te winkelen. Zelfs nu de Covid-19-beperkingen zijn versoepeld, blijven bedrijven een consistente groei in online verkopen ervaren.

Om deze groei te bevorderen en aankopen aan te moedigen, zelfs als klanten niet het volledige geldbedrag bij de hand hebben, streven financiële diensten ernaar klanten aan te trekken met gemakkelijkere betalingsopties. De afgelopen tien jaar zijn er talloze doorbraken en hoogtepunten op het gebied van online betalingsdiensten ontstaan. Sommige van deze ideeën, die nog niet zo lang geleden misschien sciencefiction leken, maken nu echt deel uit van het betalingslandschap. Dit momentum van betalingsinnovatie lijkt niet meer te stuiten, waardoor bedrijven en hun klanten zich afvragen hoe zij in de toekomst betalingen zullen uitvoeren.

Ik wil graag een aantal ontwrichtende technologieën onder de aandacht brengen die we een paar jaar geleden nog niet hadden. Deze omvatten cryptocurrencies, superwallets, BNPL-diensten (Koop nu - Betaal later), uitgebreide realiteit en het gebruik van big data samen met kunstmatige intelligentie. Laten we ze allemaal eens nader bekijken:

Cryptocurrencies

Iedereen kent dit woord, wat meteen Bitcoin in gedachten brengt. Cryptocurrencies zijn niet alleen een van de meest onvoorspelbare verhandelbare marktactiva, maar worden ook een handig betaalmiddel dat steeds meer marktleiders proberen te integreren in hun dagelijkse verkopen.

advertentie

Veel toonaangevende betalingssystemen onderzoeken manieren om cryptocurrencies te benutten en deze te integreren in hun betalingsverwerkingssystemen. Sommige bedrijven, zoals grote spelers als Mastercard, gaan zelfs nog verder en geven cryptokaarten uit. Het is belangrijk om te vermelden dat deze betalingsmogelijkheden ook zeer veilig zijn voor klanten, omdat gevoelige persoonlijke en financiële gegevens in hoge mate worden beschermd. Dit is een van de redenen waarom er zo weinig gevallen zijn van frauduleuze transacties of gegevensverlies in de sector van cryptobetalingen.

Super portemonnees

Het toenemende gebruik van de term 'super' suggereert dat het een 'allesomvattende' oplossing voor klanten impliceert, waarbij toegang wordt verleend tot een breed scala aan diensten via één enkele app. Sommigen gaan er misschien van uit dat Apple Pay of Google Pay als superportefeuilles functioneren, maar in werkelijkheid is dat niet zo, omdat beide systemen beperkt zijn door de specifieke aard van de besturingssystemen waarop ze vertrouwen.

Een voorbeeld van een echte superportemonnee, die ook helpt bij het bijhouden van de uitgaven van mensen en financieel advies biedt, is het concept Persoonlijk financieel beheer (PFM). Door te bieden PFM Met deze instrumenten kunnen banken en hun klanten wederzijds profiteren. Banken kunnen de klantbetrokkenheid en -tevredenheid vergroten, de omzet verhogen, de kosten verlagen en waardevolle inzichten verkrijgen in het gedrag van klanten. Ondertussen kunnen klanten hun financiële managementvaardigheden verbeteren en hun financiële doelen bereiken.

Koop nu - betaal later (BNPL)

Hoewel de wortels van de BNPL-activiteiten teruggaan tot de 19e eeuw of zelfs eerder, kreeg de trend de afgelopen tien jaar een aanzienlijke impuls toen fintech-bedrijven afbetalingsplannen in online winkels integreerden. Dankzij deze innovatie konden consumenten de kosten delen en de aankoop later volledig betalen zonder rente aan de bank te betalen.

Hoewel dit voor eindgebruikers misschien geen zorgen oproept, is dit soort kortetermijnfinanciering voor verkopers nog niet vlekkeloos, omdat er geen kant-en-klare oplossing bestaat die termijnbetalingen autoriseert en tegelijkertijd de betaling accepteert binnen één enkele overeenkomst.

Er is echter nog ruimte voor verdere ontwikkeling van BNPL. Deze oplossing zou bijvoorbeeld kunnen worden geïntegreerd in goederenbezorgdiensten, waarbij een klant BNPL-goedkeuring verkrijgt en het geld gebruikt terwijl hij het leveringsformulier invult.

Uitgebreide realiteit (XR)

XR is de nieuwe disruptieve technologie in de wereld van online verkoop. Dit is een echte vondst voor consumenten die niet bekend zijn met het merk van een bedrijf en voor bedrijven die nieuwe bewonderaars willen aantrekken door alleen maar hun producten aan anderen te tonen. Zo zou het kunnen werken: iemand ziet een taart in een koffieshop en maakt er een foto van met zijn smartphone. XR zou de prijs laten zien en hen in staat stellen deze meteen te betalen, waardoor het leven van de klant en de coffeeshop gemakkelijker wordt, waardoor geld kan worden bespaard op kassaapparatuur en zelfs op personeel.

Je kunt je ook voorstellen dat je over straat loopt en een voorbijganger een mooi kledingstuk ziet. Maak een foto en u krijgt direct toegang tot het merk, de prijsgegevens en een klikbare knop om ervoor te betalen.

Het overnemende bedrijf biedt de tool om een ​​product te scannen, het online te vinden en de betaling te vergemakkelijken, wat tot op zekere hoogte vergelijkbaar is met online betalen op een marktplaats

Big data, kunstmatige intelligentie (AI)

Het gebruik van big data en AI zou ook een positieve disruptor kunnen zijn in de wereld van online betalingen, vooral als het gaat om betalingen in termijnen. Het kan worden gebruikt om de scorings- en onboardingprocessen te verbeteren. Daarnaast kan AI helpen bij het ontwikkelen van betalingen voor bestellingen met spraakopdrachten en bij het organiseren van de manier waarop bestellingen en betalingen worden geplaatst en verwerkt.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending